Menú

Xarxa de Centres Oberts

Els Centres Oberts municipals són un recurs social i educatiu, fora de l'horari escolar, adreçat a infants i adolescents dels 4 anys fins els 16 anys, de forma preferent als i les que es troben en una situació de vulnerabilitat.

Les finalitats de la xarxa de centres oberts són:

 • Donar suport a infants i adolescents potenciant el desenvolupament de la seva personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo
 • Promoure l'accés a noves oportunitats facilitant la seva participació en activitats socials, artístiques, lúdiques i/o esportives així com el seu sentiment de pertinença a la ciutat.

La Xarxa de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú compta amb 4 Centres Oberts que depenen de la Regidoria d'infància, adolescència i joventut. Actualment són gestionats per ACTUA cooperativa d'iniciativa social. La ubicació dels centres oberts majoritàriament està en equipaments cívics (centres cívics de la ciutat).

Les activitats dels Centres Oberts es realitzen de dilluns a divendres, durant tot el curs escolar, de 17h a 19:30h: Acompanyament escolar i hàbits d'estudi (metodologia Montessori, grups de treball cooperatiu...), activitats lúdiques (esports, manualitats...), activitats d'educació emocional, resolució de conflictes i cohesió grupal (tallers diversos, cinefòrum...), activitats adreçades a les famílies (xerrades, cafès-tertúlia...), participació en actes de ciutat (castanyada, Nadal, carnaval...)

L'equip educatiu de la Xarxa de Centres Oberts porta a terme la seva tasca mitjançant l'atenció individualitzada,  les dinàmiques de grup, la participació de les famílies i el  treball en xarxa i amb la comunitat.

Centres Oberts a Vilanova i la Geltrú

 • Centre Obert Llevant

  Centre Obert Llevant

   Centre Cívic Tacó: grup de 6 a 8 anys i grup de 9 a 12 anys.

 • Centre Obert Ponent

  Centre Obert Ponent

   Centre Cívic Molí de Vent: grup de 6 a 8 anys i grup de 9 a 12 anys.

 • Centre Obert de Mar

  Centre Obert de Mar

  CAPI Baix a Mar: Grup de 4 a 6 anys.
  Centre Cívic La Sardana: Grup de 9 a 12 anys.

 • Centre Obert Espai Jove

  Centre Obert Espai Jove

  Centre Cívic Sant Joan i Centre Cívic Tacó. Ambdós grups de 12 a 16 anys.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord