Menú

Feminicidis

El terme feminicidi -que etimològicament vol dir acció de matar- es va popularitzar durant l'inici del segle XXI, per denunciar les agressions sexuals, les desaparicions i els assassinats de milers de dones a Ciudad Juárez (Mèxic). Aquest terme, ja utilitzat a la dècada dels 70 per les feministes europees que documentaven totes les formes de la violència masclista, s'ha convertit en una categoria política i s'empra per designar els assassinats de dones pel fet de ser dones.

Aquest concepte, doncs, va més enllà de la violència de gènere (aquella que es produeix en l'àmbit de la parella o l'exparella) i inclou altres crims en què la base de la violència és la discriminació per motius de gènere, com ara: l'assassinat vinculat a la violència sexual, l'assassinat en l'àmbit de la prostitució, el tràfic de persones amb fins d'explotació sexual, els assassinats per motius d'honor, etc. I que, des de la Regidoria de Convivència i Equitat, complementem afegint els crims motivats per LGTBIfòbia vers les dones del col·lectiu LGTBI .

Dades de feminicidis i altres assassinats de dones

Vitrina de feminicidis

Mensualment, l'Associació de Dones Feministes La Frontissa penja el llistat actualitzat de feminicidis a la vitrina de la façana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (plaça de la Vila, 8) per visibilitzar els assassinats de dones i altres assassinats per violència masclista.

Vitrina de feminicidis
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord