Menú

Associació d'Amics del Drac de la Geltrú

Comparteix:

Descripció

Drac de la Geltrú
Material:
Fibra de vidre
Any de construcció: 2003
Pes: 45 Kg. Mides: 350x120x170 cm.
Constructor: Dolors Sans
Tracció: Carregada interiorment per 1 persona
Llença: Foc 8
Components colla: 70 components totals
Festes i celebracions que li són pròpies:
El drac participa en el calendari festiu de Vilanova i la Geltrú (festes majors, carnaval, etc.), col.labora amb el Corpus de la Geltrú, amb la festa major del barri de la Geltrú i amb l´organització i realització del tomb de foc de la Geltrú.
El 'drac de la Geltrú' es va estrenar el 9 d'agost del 2003 i manté la mateixa figura, forma i colors que el drac original 'tigre' (1978). La colla va creure adequat construir una nova bèstia per tal de poder mantenir l'original en bon estat i va aprofitar per donar-li unes formes més orgàniques, més volum i més punts de foc a la nova peça. El drac 'tigre' només surt per Corpus, Santa Gertrudis (festa major petita de la Geltrú) i per la festa major de la Geltrú (el 15 d'agost), la resta de sortides les fa el 'drac de la Geltrú', que participa en totes les sortides on se'l demana. La colla, a una escala més reduïda, també té el drac petit de la Geltrú, 'el barrina'.
Barrina, Drac petit de la Geltrú 
Material: Estructura de fusta recoberta de pasta de paper, de saca i de llençol encolats. Les dents són d'alumini.
Any de construcció: 1981
Pes: 30 Kg. Mides: 195x76x110 cm.
Constructor: Abel Masana i Masana Saburit.
Tracció: Carregada interiorment per 1 persona.
Llença: Foc 3
Components colla: 70 components totals
Festes i celebracions que li són pròpies:
El drac petit de la Geltrú participa en el calendari festiu de Vilanova i la Geltrú (festes majors, carnaval, etc.), col·labora amb el Corpus de la Geltrú, amb la festa major del barri de la Geltrú i amb l'organització i realització del tomb de foc de la Geltrú.
El drac petit de la Geltrú va néixer des de l'interior d'un enorme ou infernal el 18 de juliol de 1981. Presenta les mateixes característiques que el drac gros 'tigre' (1978) però a una escala més reduïda. Tot i amb això, es singularitza per tenir les banyes cargolades en forma de barrina, d'aquí li ve el seu nom. A part del calendari festiu de la ciutat, el drac petit ha actuat al programa 'Filiprim' de TV3, a l'aquelarre de Cervera, entre moltes altres poblacions de Catalunya.

Més informació

L’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú presentà el passat dissabte 11 d’agost, i coincidint amb el Tomb de Foc de la Festa Major de la Geltrú 2007, els bessons de la Geltrú, els nous dracs infantils -sense foc- de la colla. Els bessons, omplen un buit que actualment hi havia a l’entitat, i és que els draguets bessons els portaran una quarantena de nens i nenes d’entre 3 i 10 anys, acompanyats dels tocs de tabal d’una colla infantil creada per a l’ocasió. Els bessons els ha creat l’Arnau Codina, un jove membre de la colla. Amb aquestes dues peces noves de bestiari festiu, que s’incorporen a la família de Dracs de la Geltrú, l’Associació estarà formada per més de 150 persones.

DRAC.BMP
LOGO_DRAC-1GELTRU.JPG

Situació

Navegador no compatible: revisi la Configuració de la visualització de compatibilitat
  • 41.22521739
  • 1.73259685
  • OVP_UNIC
  • ciutat
  • 19
  • S
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració