Menú

Servei de primera acollida per a persones immigrades

És un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.  

A qui s'adreça?

A les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d'asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades. Els ajuntaments que ho considerin oportú poden ampliar el servei a qualsevol altra persona empadronada al municipi. 

Per què ho necessito?

Demostrar l'aprofitament d'aquest servei dona accés al certificat de primera acollida, un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d'utilitat en els processos d'estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d'autoritzacions de residència) o d'adquisició de la nacionalitat, entre d'altres.

Fer ús d'aquest servei us donarà unes eines inicials que facilitaran la vostra incorporació a la societat catalana. El mateix certificat pot ser d'utilitat a l'hora de buscar feina o de fer valer la vostra formació i experiència. 

Informació relacionada

On em puc informar?

Adreceu-vos a les oficines gestores del padró municipal del vostre ajuntament o bé a les oficines d'atenció ciutadana i altres serveis d'informació similars que siguin de titularitat dels ens locals o a les Oficines del Departament, on obtindreu la informació necessària. 

Com hi puc accedir?

A través de les oficines gestores del padró municipal o bé a les oficines d'atenció ciutadana del vostre ajuntament us poden facilitar com podeu posar-vos en contacte amb el Servei d'Acollida municipal. El professional de referència del Servei d'Acollida us tramitarà la sol·licitud d'accés al servei

 

Com funciona?

El servei s'inicia amb una entrevista i l'acompanyament a l'usuari, que inclou una sessió de benvinguda al municipi, i la formació en els tres mòduls esmentats.

El sistema que desplega el servei de primera acollida i l'obtenció del certificat de primera acollida preveu la convalidació de coneixements i la formació que els usuaris hagin pogut obtenir amb anterioritat. El professional del Servei d'Acollida us informarà de com fer el reconeixement dels coneixements i quina formació s'admet en cada cas. 

Amb els diferents programes d'acollida que es desenvolupen a la ciutat pretenem garantir la informació de caràcter bàsic a les persones nouvingudes amb l'objectiu de facilitar-ne la incorporació al nou entorn. 

Sol·licitud accés servei primera acollida per persones immigrades

Troba aquí la informació

CERTIFICAT D'ACOLLIDA

• Llengua: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.

• Coneixements laborals: un mòdul sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.

• Societat catalana: un mòdul per conèixer el municipi i els serveis de l'entorn més proper amb un mínim de 15 hores

 

Aquest servei us donarà unes eines inicials que faran més fàcil la vostra incorporació a la societat catalana.

El mateix certificat pot servir-vos a l'hora de buscar feina o de fer valer la vostra formació i experiència.

A més, el Certificat d'Acollida és útil en els processos d'estrangeria com ara l'arrelament social, la modificació o la renovació d'autoritzacions de residència, entre d'altres.

Vols demanar el certificat d'acollida?

Clica aquí!

Enllaços relacionats

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord