Menú

Jornada de la inclusió social

IX Jornada de la inclusió social, novembre 2019

Qui ets sense els teus privilegis? La trampa de la inclusió en un món excloent

La primera part va comptar amb la ponència "Subjectivitats tan impotents com excloents: les nostres", a càrrec de Fernando González Placer, llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació (Psicologia) i doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona; docent en el Grau d'Antropologia (Sociologia i Teoria Sociològica) i en la llicenciatura de Sociologia (Desviació i Control Social) de la UB, i membre del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS.

A la segona part es van oferir 4 tallers simultanis que van permetre el treball en grups més reduïts:

  • “Xarxes socials: les noves àgores públiques”, a càrrec de Dolors Reig
  • “Cartografia d'identitats sensibles”, a càrrec de Kira Bermúdez i Moha Ait Abou
  • “Interseccionalitat i (des)igualtats”, a càrrec de Rodrigo Prieto, Institut Diversitas
  • “Les dinàmiques de discriminació: es poden aturar?”, a càrrec de Sara Carro, Fil a l'agulla

Aquesta edició de la jornada ens ha convidat a reflexionar des d'on i com pensem l'exclusió i, de retruc, la inclusió social; a preguntar-nos quin paper tenim cadascú de nosaltres en l'exclusió de l'altre, a qüestionar-nos els fonaments amb els que pensem l'exclusió social, i visibilitzar l'impacte de la homogeneïtat i la “normalitat· en els processos d'estigmatització.

La jornada, un espai de trobada anual

La jornada de la inclusió social és un espai de transmissió de coneixement, de noves idees i d'eines per a la millora de la tasca professional de les persones que per motius professionals o de voluntariat social es dediquen a l'atenció o l'estudi de problemes socials, però també a la ciutadania en general, i la seva finalitat és reflexionar conjuntament al voltant dels processos d'exclusió social que afecten la qualitat de vida de les persones i presentar idees en clau preventiva i innovadora que donin respostes creatives a processos d'exclusió que afecten en diferents àmbits vitals. La jornada vol sensibilitzar sobre la necessitat d'incidir en el disseny i plantejament de programes i projectes que tinguin en compte el factor de la inclusió social per a una millor qualitat de vida ciutadana, per generar més oportunitats i per una ciutat més inclusiva.

La jornada, un espai de trobada anual

 

L'any 2011 es va fer la primera jornada, en la qual es va presentar la "Diagnosi de l'exclusió i  vulnerabilitat social a Vilanova i la Geltrú"; s'ha continuat organitzant una jornada anual sobre temàtiques diverses, amb la participació de persones expertes en la matèria, entitats i organismes que comparteixen amb nosaltres els seus projectes innovadors i de bones pràctiques.

TOTES LES JORNADES

 

Aquí trobareu la informació de les edicions anteriors de la JORNADA d'INCLUSIÓ SOCIAL

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord