Menú

Jornada de la inclusió social

La jornada de la inclusió social és un espai de transmissió de coneixement, de noves idees i d'eines per a la millora de la tasca professional de les persones que per motius professionals o de voluntariat social es dediquen a l'atenció o l'estudi de problemes socials, però també a la ciutadania en general, i la seva finalitat és reflexionar conjuntament al voltant dels processos d'exclusió social que afecten la qualitat de vida de les persones i presentar idees en clau preventiva i innovadora que donin respostes creatives a processos d'exclusió que afecten en diferents àmbits vitals. La jornada vol sensibilitzar sobre la necessitat d'incidir en el disseny i plantejament de programes i projectes que tinguin en compte el factor de la inclusió social per a una millor qualitat de vida ciutadana, per generar més oportunitats i per una ciutat més inclusiva.

L'any 2011 es va fer la primera jornada, en la qual es va presentar la "Diagnosi de l'exclusió i  vulnerabilitat social a Vilanova i la Geltrú"; s'ha continuat organitzant una jornada anual sobre temàtiques diverses, amb la participació de persones expertes en la matèria, entitats i organismes que comparteixen amb nosaltres els seus projectes innovadors i de bones pràctiques.

TOTES LES JORNADES

 

Aquí trobareu la informació de les edicions anteriors de la JORNADA d'INCLUSIÓ SOCIAL

 

VIII Jornada de la inclusió social (nov. 2018)

La temàtica de la VIII jornada va ser "Les desigualtats socials en la salut. Actius comunitaris i innovadors per a una salut inclusiva". 

S'ha tractat la salut i els determinants socials que l'afecten i s'ha plantejat l'abordatge de la salut des d'una perspectiva global, posant en el centre la prevenció i la qualitat de vida de les persones i comunitats.

Les ponències han estat a càrrec de Joan Benach, i Maribel Pasarin, i la periodista Carla Benito, coordinadora del Diari de la Sanitat, ha estat l'encarregada de fer la conducció i la moderació.

 

Les experiències presentades han estat programes i projectes de prevenció i promoció de la salut pública de determinats col·lectius:

Projecte d'acció comunitària ‘Radars'

Projecte de l'Ajuntament de Salt ‘Joves Vip',

‘Actua, tots per tots' del Grup Atra.

 

Ponència “Desigualtats en la salut: entendre la nostra pitjor epidèmia”, a càrrec de Joan Benach, metge i salubrista, catedràtic del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i director del Grup d'Investigació de Desigualtats en Salut de la UPF.

Ponència “Abordant les desigualtats en salut des de l'acció comunitària”, a càrrec de Maribel Pasarín Rúa, metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública; directora de l'Observatori de Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord