Menú

Jornada de la inclusió social

El dimecres 13 es va celebrar la IX Jornada de la inclusió social

Podeu accedir a l'enregistrament de la ponència des d'AQUÍ

 

Amb aquesta jornada volem convidar-vos a reflexionar des d'on i com pensem l'exclusió i de retruc, la inclusió social. Sota el títol "Qui ets sense els teus privilegis? La trampa de la inclusió en un ón excloent" us presentem una jornada que no ens serà indiferent i en la que haurem d'experimentar amb les nostres pròpies conviccions i creences.

Volem preguntar-nos quin paper tenim cadascú de nosaltres en l'exclusió de l'altre, i començarem amb una ponència que ens portarà a analitzar factors com la “normalitat” i la “homogeneïtat” per intentar una resposta a aquesta pregunta; continuarem amb tallers vivencials simultanis que, de diferents maneres, ens portaran a experimentar i reflexionar en primera persona sobre les nostres identitats, la interseccionalitat i les desigualtats, el paper del reconeixement mutu en la diversitat, o el paper de les noves tecnologies en aquest nou paradigma de relacions complexes ple de privilegis i desavantatges invisibles.

 

La jornada, un espai de trobada anual

La jornada de la inclusió social és un espai de transmissió de coneixement, de noves idees i d'eines per a la millora de la tasca professional de les persones que per motius professionals o de voluntariat social es dediquen a l'atenció o l'estudi de problemes socials, però també a la ciutadania en general, i la seva finalitat és reflexionar conjuntament al voltant dels processos d'exclusió social que afecten la qualitat de vida de les persones i presentar idees en clau preventiva i innovadora que donin respostes creatives a processos d'exclusió que afecten en diferents àmbits vitals. La jornada vol sensibilitzar sobre la necessitat d'incidir en el disseny i plantejament de programes i projectes que tinguin en compte el factor de la inclusió social per a una millor qualitat de vida ciutadana, per generar més oportunitats i per una ciutat més inclusiva.

La jornada, un espai de trobada anual

L'any 2011 es va fer la primera jornada, en la qual es va presentar la "Diagnosi de l'exclusió i  vulnerabilitat social a Vilanova i la Geltrú"; s'ha continuat organitzant una jornada anual sobre temàtiques diverses, amb la participació de persones expertes en la matèria, entitats i organismes que comparteixen amb nosaltres els seus projectes innovadors i de bones pràctiques.

TOTES LES JORNADES

 

Aquí trobareu la informació de les edicions anteriors de la JORNADA d'INCLUSIÓ SOCIAL

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord