Menú

Un Nadal amb desig de pau

Comparteix:
30/11/2023 14:34

Es presenta el programa d'activitats de Nadal i Reis a la ciutat amb accions que tenen per objectiu apropar-se més als barris

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat aquest matí el programa d'activitats de Nadal i Reis a la ciutat, que enguany neix amb un desig de pau per a tothom i amb la voluntat de fer arribar diverses propostes a més indrets de la ciutat.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha explicat que davant els conflictes armats que hi ha arreu del món es fa molt necessari aquest missatge de desig de pau: “Nosaltres com ajuntament –ha dit– volem que hi hagi pau al món i per això creiem que aquest desig s'ha de poder veure en totes les activitats que farem a la ciutat durant aquests dies". I ha recordat que “a més de l'extensa i variada activitat cultural també continuem donant suport i promocionant el treball que es fa des sector comercial i gastronòmic de la ciutat”.

Una de les novetats d'aquest any gira al voltant de l'Oficina de l'Eliseu i més concretament de la Palmira, la cartera reial i ambaixadora de la C.A.R.A.M, qui enguany aproparà la seva activitat més enllà del Teatre Principal, on s'instal·la la fàbrica de somnis. "Tenim una clara voluntat d'apropar el Nadal als barris –ha explicat l'alcalde– i en això aquest any ens hi ajudarà la Palmira”. Sobre aquesta novetat, la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha explicat que aquest any hi haurà un desplegament de la Palmira i els seus ajudants a diversos punts de la ciutat. “Pensant en un dels moments més especials d'aquestes festes com és la instal·lació al Teatre Principal de la fàbrica de somnis, on els nens i nenes gaudeixen i circulen en un entorn ple de màgia, hem volgut fer un pas més amb la idea de fer arribar la cultura del Nadal als barris. Per això –ha dit– del 22 al 30 de desembre, abans que arribi l'Eliseu, instal·larem les bústies reials a sis punts de la ciutat on la Palmira i els seus ajudants treballaran amb els nens i nenes per fer les seves cartes”

Teresa Llorens també ha volgut destacar del programa tots aquells actes que mantenen l'essència més tradicional del Nadal, com el concert de Sant Esteve, els Pastorets, el Retaule de Nadal o el pessebre de la plaça de la Vila i l'exposició de diorames, entre molts d'altres, a banda de la cavalcada dels Reis d'Orient, que continuarà amb el mateix recorregut d'altres anys.

A més de les activitats que es faran aquests dies als museus, als centres cívics o als mercats municipals, des de l'Ajuntament s'han impulsat tot un seguit d'accions que, tal com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica i Promoció de Ciutat, Anna Ribera, “van de la mà de Viu Comerç, el Gremi de Restauradors, la Cambra de Comerç així com amb les empreses que formen part del mapa de consum responsable de la ciutat”. La principal acció és la nova edició de la campanya Vilabons, que enguany està adreçada a residents de Vilanova i la Geltrú majors de 16 anys. La regidora ha destacat que la campanya “suposa una injecció econòmica pel comerç i la restauració local de 140 mil euros, dels quals l'Ajuntament n'aporta 55 mil. Podem parlar –ha afegit– d'una bonificació del 40%. En aquesta mateixa línia d'actuació també hi ha els descomptes que els establiments de Viu Comerç ofereixen als seus clients per aparcar als aparcaments de la ciutat.

Altres accions de promoció de ciutat per aquestes festes és l'ampliació dels llums de Nadal al carrer, amb la incorporació del carrer del Doctor Zamenhof i el tram final del carrer de Francesc Macià. I com a novetat d'aquest any destaquen les projeccions làser que il·luminaran a partir de l'11 de desembre i fins el 4 de gener la façana de l'ajuntament. “Les projeccions tindran tres temàtiques en funció de la temporalitat. Una temàtica de Nadal, una per donar la benvinguda al nou any, i una tercera coincidint amb l'arribada dels Reis d'Orient”.

La fira d'artesania amb 12 parades a la plaça de la Vila o el parc de Nadal que s'instal·larà a la plaça de les Neus els divendres i dissabtes a la tarda, són altres de les accions que s'han programat per gaudir de les festes.

A nivell esportiu acabarem l'any amb una nova edició de la Cursa del Tió, una cursa d'orientació urbana de caràcter familiar que enguany se celebrarà el diumenge 24 de desembre al matí.

Si bé fa tot just una setmana que es va encendre la il·luminació nadalenca a la ciutat i que ja hi ha activitats programades per aquests primers dies de desembre, el tret de sortida serà el 13 de desembre, Santa Llúcia, amb la inauguració del pessebre de la plaça de la Vila i la tradicional cantada de nadales. Tota la informació sobre les activitats, els llocs i els horaris,  la podreu trobar a la pàgina web de Nadal i Reis, i també estarà disponible a l'APP Vilanova.

Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú

Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú

Les regidores Teresa Llorens i Anna Ribera

Les regidores Teresa Llorens i Anna Ribera

La Palmira, ambaixadora de la C.A.R.A.M. visitarà enguany diversos barris

La Palmira, ambaixadora de la C.A.R.A.M. visitarà enguany diversos barris

Muntatge del pessebre, aquest matí

Muntatge del pessebre, aquest matí

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració