Menú

L'Ajuntament de VNG subvencionarà la taxa de terrasses de 5 mesos als establiments afectats enguany per la Covid-19

Comparteix:
13/12/2021 22:25

Així ho ha aprovat el Ple municipal, on també s'ha manifestat novament el suport als treballadors de Mahle

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat llum verda aquesta tarda a la subvenció directa de la taxa de terrasses de gener a maig de 2021. L'objectiu és donar suport a la reactivació del sector de la restauració, que va veure la seva activitat especialment afectada els primers mesos de l'any a causa de les restriccions derivades de la pandèmia, segons ha explicat en nom del govern municipal la regidora d'Espai Públic, Marta Jofra.

“Aquesta mesura va destinada als prop de 300 establiments que han tingut ocupació de terrassa aquests mesos i se'ls subvencionarà l'import íntegre de la taxa”, ha exposat Marta Jofra. La proposta, que ha tingut el vot favorable de tot el Consistori, compta amb una dotació de 100.000 del pressupost d'enguany.

Igualment, tot el plenari ha manifestat el posicionament unànime, una vegada més, contra el tancament de la factoria Mahle i en suport a les treballadores i treballadors. Els grups municipals han llegit el comunicat conjunt on es reclama a la companyia “que reconsideri la decisió i que valori l'opció de reorientar la seva activitat”.

D'altra banda, el Ple municipal ha aprovat definitivament les ordenances fiscals del 2022, havent resolt les al·legacions presentades. La regidora d'Hisenda, Conxi Martínez, ha exposat que s'han desestimat les al·legacions presentades per la l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis de Catalunya, en referir-se a ordenances que no havien estat modificades en la proposta de 2022.

Així mateix, s'han estimat parcialment les al·legacions de Viu Comerç sobre la taxa d'escombraries, tal com ha explicat la regidora Marta Jofra, ja que s'accepta una rebaixa del tribut als establiments que presentin una auditoria dels residus que generen. Els grups de l'oposició han criticat el poc marge de temps amb què han rebut la informació. Som VNG s'ha abstingut en la votació, mentre que C's i PSC s'hi han mostrat en contra.

El Ple municipal ha aprovat també l'impuls d'una consulta pública sobre el Codi d'Ètica i Bon Govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. L'objectiu de la iniciativa és fomentar la participació ciutadana en el procediment d'elaboració de les normes, i convida a fer aportacions a través del portal web de l'Ajuntament, en un espai que s'activarà els propers dies.

Mocions en defensa del català i contra la violència masclista

La defensa de la llengua catalana ha centrat bona part del debat de les mocions, amb tres propostes presentades per ERC, JxCat i PSC. La moció d'ERC, centrada en la preservació del model d'escola catalana, ha proposat adherir-se al manifest de Somescola.cat, mentre que el text de JxCat s'ha referit al foment de l'ús social del català i l'impuls d'un pacte nacional per la llengua.

Pel que fa a la moció del PSC, buscava reforçar el consens sobre el model lingüístic del sistema educatiu, considerat un d'èxit. Aquesta darrera moció no ha prosperat pels vots contraris dels grups del govern, especialment pel desacord en el punt que proposava instar el govern de la Generalitat a donar compliment a les resolucions judicials.

En canvi, els grups municipals sí manifesten consens absolut en la lluita contra la violència masclista. Les dues mocions presentades, una de Som VNG per promoure tallers i fomentar les relacions lliures de violència masclista als centres educatius, i una segona de JxCat, més dirigida al foment d'iniciatives d'educació i prevenció al conjunt de la població, han tingut resposta unànime favorable.

D'altra banda, han decaigut les mocions de C's per uns parcs infantils segurs i inclusius, i per reduir el tribut de plusvàlua; del PSC per crear un Consell de Projecció de Ciutat, i de Capgirem VNG-CUP, en suport a les encausades polítiques i exigir a la Generalitat que deixi de personar-se com a acusació particular.

El Ple ordinari de desembre s'ha celebrat de forma presencial, amb dues pauses per ventilar l'espai. Podeu consultar el sentit de totes les votacions en aquest fil del Twitter de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú o recuperar la sessió a la carta, a www.canalblau.cat.

Ple de desembre

Ple de desembre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Reactivem VNG
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració