Menú

Comunicat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en relació a l'anunci del tancament de la planta de Mahle de la nostra ciutat

Comparteix:
26/11/2021 11:41

Els grups municipals de PSC, ERC, Junts, CUP, C's i Som VNG signen un text conjunt per reclamar que Mahle mantingui l'activitat

Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú expressem el nostre malestar i disconformitat amb la decisió de la companyia alemanya Mahle Group de tancar la planta de la capital del Garraf.

La finalització de l'activitat de la fàbrica Mahle implicaria deixar sense feina 345 treballadors i treballadores, un cop molt dur per a les seves famílies, especialment per la situació de fragilitat generada per la pandèmia, i afecta greument el teixit industrial de Vilanova i la Geltrú. El consistori manifesta la seva solidaritat absoluta amb la plantilla i les seves famílies.

La notícia del tancament de Mahle es va conèixer el dimarts 16 de novembre de 2021 i l'empresa va comunicar als seus empleats la previsió de cessar tota l'activitat el 28 de gener de 2022. Considerem aquesta urgència excessivament dràstica, injusta i improcedent, atès el poc marge de maniobra que atribueix als treballadors i treballadores per a defensar els seus llocs de treball o poder negociar alternatives, tenint en compte el poc temps disponible i l'absència de cap notificació prèvia.

Demanem a Mahle Group que reconsideri la seva decisió de tancar la planta de Vilanova i la Geltrú i que aposti per la reindustrialització. Cal posar en valor l'alta qualificació professional dels treballadors i treballadores de l'empresa, i no descartar la possibilitat de reconduir les línies de negoci actuals.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú manifesta la seva voluntat de treballar de forma conjunta en aquest afer i reitera aquesta voluntat compartida d'actuar sense partidismes i amb una sola veu per defensar, com a poble, els interessos dels veïns i les veïnes de Vilanova i la Geltrú afectats i afectades pel tancament de Mahle.

L'Ajuntament treballa amb totes les parts implicades per intentar trobar la millor solució possible, al mateix temps que es manté el contacte constant amb el departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per fer seguiment de la crisi.

Si es confirmés el tancament de la planta de Mahle seria una ferida molt greu per a l'economia de Vilanova i la Geltrú i de tot el Penedès, una decisió pèssima que sembla presa per motius de deslocalització industrial.

Reclamem a la companyia que reconsideri la decisió i que valori l'opció de reorientar la seva activitat. Estem segurs que Mahle pot reencaminar la seva línia productiva, i més tenint en compte que l'operació no contempla afectacions en altres fàbriques que la companyia té a diferents punts de l'Estat espanyol.

La precipitació en els terminis temporals causa un perjudici evident a la plantilla, per la qual cosa sol·licitem a l'empresa que contempli una pròrroga que permeti una negociació pausada i justa amb el comitè d'empresa i, arribat el cas, les millors compensacions possibles per a les persones afectades.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú manté la seva plena disposició al diàleg amb totes les parts implicades: plantilla, sindicats i direcció de l'empresa, per tal d'assolir una solució satisfactòria per a tothom.

 

Podeu descarregar el comunicat en aquest enllaç

Pancarta a la façana de l'Ajuntament

Pancarta a la façana de l'Ajuntament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració