Menú

Torna la màgia del Nadal a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
09/12/2021 13:45

La ciutat recupera les activitats presencials i incorpora per primera vegada una protagonista femenina a la cavalcada del 5 de gener

Aquest Nadal Torna la Màgia a Vilanova i la Geltrú. La ciutat recupera el gruix de les activitats presencials, després que l'any passat la situació epidemiològica per la Covid obligués a l'Ajuntament a adaptar la programació, per tal de donar compliment a la normativa sanitària.

Torna la màgia és el paraigua sota el qual s'aplega el gruix de propostes que enguany es faran a la ciutat, gràcies a la implicació d'entitats, associacions i del mateix ajuntament, recuperant així la presencialitat, després de l'any d'impàs. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha explicat que el programa de Nadal i Reis ha de servir per recuperar el dinamisme que hi ha tradicionalment a la ciutat en aquestes dates. "Gràcies al treball i implicació de moltes persones, tenim entre mans un programa ple de propostes per a totes les edats, amb el qual esperem que la ciutat recuperi l'ambient més tradicional d'aquestes festes" L'alcaldessa, però, també ha volgut recordar que la pandèmia encara no ha acabat i que, per tant, cal ser molt prudents, sobretot en aquells moments on hi ha més interacció social “Si bé la normativa no és tan estricta, cal mantenir algunes mesures com el control dels aforaments o l'ús de mascareta en espais tancats o a l'aire lliure quan hi hagi aglomeracions”

Aquest matí s'han donat a conèixer les principals novetats d'un programa que s'inicia aquest cap de setmana, amb la presentació del llibre sobre els més de dos segles d'història dels Pastorets a Vilanova i la Geltrú, l'exposició de diorames i figures del pessebre, l'espectacle de circ al teatre Principal o la ja tradicional Cursa del Tió, que es farà diumenge al matí.

Coincidint amb la festivitat de Santa Llúcia, dilluns vinent a les 17.30 hores s'inaugurarà el pessebre de la plaça de la Vila, i a partir d'aquí, tothom podrà gaudir d'un extens programa d'activitats, on no faltaran els tallers de Nadal, concerts, hora del conte, espectacle de circ amb Los Galindos, representacions teatrals, dansa, concursos o una fira del Playmobil, entre moltes d'altres.

Tampoc hi faltaran les activitats més tradicionals com les representacions del Retaule de Nadal, de l'Estaquirot Teatre o l'Oficina de l'Eliseu, que enguany repeteix escenari i tornarà a obrir portes al Teatre Principal, de la mà de Tracart. Igual que l'any passat l'entrada serà gratuïta, però caldrà reservar l'entrada prèviament, a partir del 22 de desembre. Petits i grans també podran gaudir de les parades d'artesania del Mercat de Nadal o participar de les propostes que oferiran els Mercats Municipals i les Biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha donat a conèixer una de les principals novetats d'enguany. La incorporació, per primera vegada, d'una protagonista femenina a la Cavalcada dels Reis de l'Orient. "Aquest any, esperem l'arribada de la Palmira, procedent de la ciutat de les Palmeres. Ella és l'ambaixadora de la C.A.R.A.M (Central d'Activitats Reials i Afers Màgics) i vindrà per ajudar al carter reial Eliseu, a fer arribar als Reis de l'Orient els desitjos de tots els infants de la ciutat" Una altra de les novetats seran els "Petipastorets" la versió infantil dels Pastorets del Círcol Catòlic. La regidora s'ha mostrat molt satisfeta de “poder tornar a oferir un ventall tan ampli d'activitats que inclou propostes per a totes les edats, que manté els actes més tradicionals i emblemàtics, i que és capaç d'introduir nous elements i donar continuïtat a d'altres que es van encetar l'any passat com l'Oficina de l'Eliseu, que van venir per quedar-se”

Enguany, s'incorpora a la programació de ciutat, les activitats que diverses entitats han organitzat a la Nau de Joventut, com el Nadal Mogut'21, la festa de Cap d'Any o la Nit de Reines. 

Com en els últims anys, s'inclourà la promoció del tiquet 'Regala Escena', per algunes de les propostes d'arts escèniques programades en aquestes dates.

La programació estarà disponible en format llibret, que es repartirà a totes les escoles i estarà disponible l'oficina de turisme i d'atenció ciutadana, a l'apartat Nadal i Reis del web vilanova.cat, així com també a l'APP Vilanova+

 

Olga Arnau i Mercè Mateo, aquest matí

Olga Arnau i Mercè Mateo, aquest matí

Torna la màgia

Torna la màgia

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Comerç, Cultura, Entitats, Escena Vilanova, Esport, Festa, Fires, Infància, Joves, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració