Adreçat als alumnes d'educació infantil de 5 anys (P5)
Objectius de l'activitat:
• Conèixer i tastar diversos aliments, tot entenent que cal seguir una dieta variada per assolir un bon estat de salut.
• Potenciar el consum de llegums i verdures.
• Aproximar els nens i nenes a la cuina, incidint en els seus hàbits alimentaris i higiènics.
Programa/estructura de l'activitat:
El taller es basa en la projecció de l'audiovisual "Els petits Gurmets" i un tast de diferents aliments. a l'audiovisual el personatge central, en Barretet, rep les explicacions dela seva àvia sobre les normes d'higiene, ordre i seguretat que s'han de tenir en compte quan ens disposem a cuinar, així com el vocabulari bàsic que farem servir per al'elaboració dels nostres plats.
Al taller, els nens i nenes, en petits grups i vestits amb davantal i barret de cuiner, participen activament en la preparació del menjar i posen en pràctica tot el que han aprés abans. Elaboren 4 plats diferents. El taller acaba amb un tast dels plats que la classe ha preparat.