Menú

L'IMET ha rebut el reconeixement per la seva feina en l'àmbit de la formació professional

Comparteix:
14/07/2020 15:14

Lliurament dels premis #FPCAT, que distingeixen bones pràctiques i experiències notables en la formació professional

L'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET, ha rebut aquesta tarda el premi #FPCAT en l'apartat de bones pràctiques als centres formatius i de reconeixement d'experiències notables, que atorga la Generalitat de Catalunya.

L'acte de lliurament s'ha fet telemàticament i ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Josep Bargalló i el conseller de Treball, Afers socials i famílies, Chakir El Homrani. En representació de l'IMET hi ha assistit l'alcaldessa, Olga Arnau.

El conseller d'Educació Josep Bargalló ha obert l'acte remarcant que aquesta és una edició especial dels guardons perquè per primer cop s'obrien els premis a tres categories; trajectòria professional, centres formatius i empreses i entitats. Pel conseller "Aquests són un reconeixement institucional i també de país, a l'excel·lència de la feina ben feta en l'àmbit de la Formació Professional. Per a nosaltres, la FP és molt important, és una eina d'inserció laboral de primera magnitud, de primer ordre, i també d'instrucció i educació i d'educació també sobre habilitats i actituds". Josep Bargalló ha remarcat el paper del món local en la consecució del que la FP significa avui com al principal vehicle d'inserció laboral, una eina que ha de continuar millorant. En aquest sentit, el conseller Josep Bargalló ha anunciat que: "Cal fer més passos en la millora del sistema de la FP. Aquest setembre s'obren nous camins en la millora en l'aspecte de la formació dual i de les pràctiques, tindrem noves famílies professionals i noves especialitats. També cal donar passes endavant institucionals i aquest divendres aprovarem nous criteris i bases per al desplegament de la nova agència de la FP de Catalunya. Una eina per situar la FP com un element consubstancial i clau de l'educació al nostre país en els ensenyaments superiors"

Per la tipologia dels premis aquesta és la primera edició d'aquests d'uns guardons que valoren tant trajectòries personals com col·lectives en l'àmbit de la formació professional inicial o ocupacional. Així l'IMET veu reconeguda la seva experiència i les bones pràctiques en aquest camp. Olga Arnau, en la seva intervenció, ha destacat que: "Aquest és un reconeixement a tots els equips tècnics i també polítics que han treballat durant aquests anys, des que l'IMET va començar com a Centre de Formació Ocupacional La Paperera i que fou l'embrió del que avui és l'IMET". 

Per la seva banda, la regidora d'Educació, VNG Inclusió, Dependència i Ocupació, Mercè Mateo, creu que “el fet que des de l'IMET es gestionin polítiques d'Educació i de Treball reporta una gran oportunitat no només per a Vilanova i la Geltrú, sinó també per al conjunt de la comarca del Garraf. Poder abordar la prevenció i les transicions vitals i educatives de tots els col·lectius, amb especial atenció a persones en situació de vulnerabilitat, marca l'ADN del nostre centre en què posem èmfasi en la formació per poder facilitar la inserció laboral"

El lliurament de premis s'ha emès en directe pel canal de YouTube del Departament d'Educació. El conseller de Treball, Afers socials i famílies, Chakir El Homrani ha estat l'encarregat de tancar l'acte. Homrani ha destacat que amb els guardons lliurats avui "visualitzem el que és la FP i som tots i totes des d'àmbits molt diferents. No hi ha millor manera d'apoderar les persones davant d'un mercat de treball canviat que amb una bona qualificació professional i amb les eines per requalificar-te al llarg de la teva vida professional" El conseller ha destacat en relació a les polítiques d'ocupació que la FP aborda aquesta inserció laboral de forma activa i amb una voluntat d'incidència i transformació. 

L'aposta de l'IMET per la formació professional

Institut Municipal d'Educació i Treball desenvolupa diversos programes enfocats a la formació professional. Destaquen el programa comarcal per a joves "Singulars", on el darrer any s'ha format 140 nois i noies en les especialitats d'auxiliar de cambrer/a, auxiliar de cuina i obrador, auxiliar de màrqueting i atenció al públic, auxiliar de recepció en establiments turístics, auxiliar de venda en el comerç, manteniment de ports o monitor de vela.

Un altre dels programes destacats és el de formació ocupacional "FOAP", que forma alumnes en activitats auxiliars de comerç, activitats de venda, operacions bàsiques de restaurant i bar, sistemes microinformàtics, desenvolupament de productes audiovisuals multimèdia interactius (conjuntament amb la Catalonia Film School), activitats de gestió administrativa, activitats administratives en relació amb el client, operacions auxiliars de muntatge i manteniment d'equips elèctrics i electrònics, atenció sociosanitària de persones dependents en institucions o en municipis, i diversos nivells d'anglès, francès i alemany.

Les dades del darrer any parlen de 491 empreses col·laboradores, 489 ofertes de treball, i 3.441 persones ateses a l'IMET.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, en el lliurament de premis

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, en el lliurament de premis

Reconeixement a la formació professional a VNG

Reconeixement a la formació professional a VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Formació ocupacional
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració