Menú

VNG torna a la normalitat després de la borrasca Glòria

Comparteix:
24/01/2020 15:25

S'han pogut replantar alguns arbres, s'han obert totes les instal·lacions esportives i s'espera que les platges es recuperin a mesura que s'assequin

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, ha fet una valoració aquest matí del pas de la borrasca Glòria per Vilanova. La ciutat mica en mica va tornant a la normalitat i l'alcaldessa ha volgut agrair la important tasca de tot el dispositiu d'emergències que es va activar dimarts 21: tots els serveis municipals, la brigada, la Policia Local, la coordinació amb els Mossos d'Esquadra, els bombers, i els voluntaris de l'ADF Garraf. Un cop tancat l'episodi d'alerta, bona part de les afectacions han quedat restablertes i d'altres s'aniran reparant els propers dies. Avui mateix, ha explicat l'alcaldessa, s'han començat a replantar alguns dels arbres que havien caigut conservant l'arrel. En total, s'han vist afectats més de 50 arbres a tota la ciutat. Fins aquest matí han estat tancades les pistes d'atletisme per treballs de revisió d'arbrat i neteja, de manera que avui ja es podran utilitzar. La resta d'equipaments que havien estat tancats ja es poden utilitzar amb normalitat. “Estem fent reparacions en la mesura que podem. Les afectacions han estat grans, de mica en mica ho anirem quantificant. Penseu que des de l'agost, quan hi va haver l'esclafit, algunes coses encara no les havíem pogut recuperar. En menys de cinc mesos hem tingut aquests dos episodis que per la ciutat van acumulant unes pèrdues importants i unes quantitats econòmiques”, ha dit Olga Arnau, que ha recordat que la Diputació de Barcelona ha anunciat ajuts econòmics als municipis afectats.

Vilanova i la Geltrú, pel seu enclavament, ha quedat més arrecerada d'aquest episodi, però ha quedat afectada, sobretot a la zona de platges. L'alcaldessa ha explicat que “a la platja del Far, l'aigua va arrossegar tot l'espai natural, ara s'haurà de valorar el cost que suposarà refer la zona protegida, fer les connexions de les passarel·les, si des de Ports i Costes se'n faran càrrec, així com les afectacions que hi ha al moll pesquer i al port nàutic, amb les despeses econòmiques que suposa per a les entitats i els municipis”.

Ara el que cal a la zona de platges és esperar que s'assequi per regenear-se. A banda de la de Sant Gervasi, totes han quedat negades i ha desaparegut la sorra. Els espais esportius, com el de voleibol de la platja de Ribes Roges, s'hauran de valorar i recuperar un cop s'assequi la platja. “La zona de bany sempre es recupera. Tenim la sort que a Vilanova sempre es recupera la zona de platja, normalment no hem de fer intervencions d'aportació de sorra, de mica en mica es va retirant el mar. Les hem tingut totes com si fossin aiguamolls”, ha manifestat l'alcaldessa. Pel que fa a altres afectacions pendents, encara no s'ha pogut intervenir a la zona de pícnic de la Masia d'en Cabanyes, que estarà tancada durant el cap de setmana per perill de caiguda d'arbres i branques. Els serveis municipals preveuen entrar al recinte dilluns, quan estigui més sec, i poder-hi.

La Policia Local va rebre prop de 630 trucades, gairebé totes concentrades el dia 21, i també el 22. En aquest sentit, l'alcaldessa agraeix la col·laboració ciutadana per la seva participació i per la paciència, i segueix demanant que informin de qualsevol incidència que vegin a l'espai públic, per poder-la resoldre el més aviat possible.

Podeu escoltar aquí l'àudio sencer de les declaracions de l'alcaldessa.

La platja del Far, una de les més afectades

La platja del Far, una de les més afectades

Alguns arbres caiguts s`han pogut recuperar

Alguns arbres caiguts s`han pogut recuperar

Encara no s`ha pogut actuar a la Masia d`en Cabanyes

Encara no s`ha pogut actuar a la Masia d`en Cabanyes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració