Menú

Treball conjunt entre Ajuntament i Mancomunitat per abordar la tinença responsable d'animals

Comparteix:
14/11/2019 14:25

El Centre d'Acollida d'Animals Domèstics té 230 gossos i 70 gats a l'espera de ser adoptats. La Festa de l'Animal de dissabte és un bon lloc per conèixer-ne alguns

La regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha visitat aquest dimecres el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat de Municipis  Penedès-Garraf, a Vilafranca.

Jofra, que ha fet la visita acompanyada de la vicepresidenta de l'àrea del CAAD de la Mancomunitat, Abigail Garrido, i de la cap de servei Renata Bedós, ha explicat que: “en aquest centre hi ha gossos que hi passen anys, és un servei que per nosaltres és essencial i està funcionant molt bé. Animem tothom que vulgui tenir un animal a casa que no el compri, que vingui aquí a adoptar-lo, que és molt més necessari, o que vingui dissabte a la Festa de l'Animal”.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb el CAAD i la Mancomunitat, ha organitzat per dissabte una nova edició de la Festa de l'Animal a la rambla Principal. I una de les activitats estrella de les primeres 7 edicions ha estat la passarel·la de l'adopció: “alguns d'aquests gossos els tindrem dissabte a Vilanova, i esperem que la majoria puguin trobar família i puguin ser adoptats, perquè tenim el problema de manca de consciència de tinença responsable, i fa que haguem de tenir instal·lacions com aquesta, a diferència d'altres països, on hi ha molt pocs abandonaments, i els gossos que s'abandonen s'adopten de seguida”, ha dit Jofra.

Abigail Garrido ha explicat que el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics acull actualment 230 gossos i 70 gats, “Hi ha una seixantena de cadells que estan en famílies voluntàries que en tenen cura abans de ser donats en adopció. N'hi ha que s'han perdut i els seus amos els reclamen, però moltes vegades han estat abandonats. Si aquest Nadal voleu ampliar la família, recordeu que amb els animals no es mercadeja, no us plantegeu la compra i veniu al CAAD, on hi ha animals que estan desitjant tenir una família”, ha dit Garrido, que ha elogiat la tasca diària dels treballadors i treballadores que mantenen les instal·lacions i els animals en les millors condicions.

La visita ha servit per fer una reunió tècnica sobre les necessitats en matèria de polítiques de benestar animal dels ajuntaments i de la Mancomunitat. Per abordar problemàtiques com la tinença regulada de gossos potencialment perillosos, la cria i venda il·legal, o les colònies de gats, s'ha decidit crear un grup de treball per fer seguiment i aconseguir que siguin més els animals que surten del CAAD que no pas els que hi entren.

Podeu consultar les activitats i horaris de la Festa de l'Animal aquí

La regidora de Medi Ambient ha visitat el CAAD

La regidora de Medi Ambient ha visitat el CAAD

.

.

Ajuntament i Mancomunitat potenciaran el treball conjunt

Ajuntament i Mancomunitat potenciaran el treball conjunt

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració