Pla d'Actuació Municipal (PAM)

PAM 2019-2023

Pla d'Actuació Municipal de Vilanova i la Geltrú

TERRITORI EQUILIBRAT I BEN CONNECTAT

5. 2. 7 - Pressionarem la banca i els grans tenidors d’habitatges perquè els posin en lloguer, i elaborarem un protocol municipal d’inspecció i detecció d’habitatges i solars buits, així com un protocol sancionador i crearem un programa d’intervenció sobre immobles en situació d’ocupació per regularitzar el major nombre possible d’habitatges en aquesta situació
Responsable polític
Serra Albet, F. Xavier

Responsable tècnic
Samarra Montserrat, Gloria

Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats
  • 10. Reducció de les desigualtats
  • 11. Ciutats i comunitats sostenibles

Anotacions de seguiment

Data: 01/12/2022
Comentari: Ja s'ha aprovat definitivament el reglament del Registre d'Habitatges Buits i s'ha posat en funcionament el programa de detecció i inspecció d'habitatges buits i en situació anòmala.

Data: 14/01/2022
Comentari: Durant l'any 2022 s'iniciarà l'estudi de viabilitat per a la creació d'un equip d'inspecció i sancionadors d'habitatges en situacions anòmales. També es reforçarà el treball amb entitats bancàries i grans tenidors per a què incorporin els habitatges ocupats amb persones vulnerables al Programa Reallotgem-2.

Data: 20/10/2021
Comentari: Actualment ja s'està duent a terme el programa municipal d'inspeccions d'habitatges buits que va ser aprovat pel Ple municipal el passat mes de juliol de 2021. Actualment s'està tramitant la creació del registre d'habitatges buits on s'inscriuran els habitatges que finalment siguin declarats buits.

Data: 30/06/2021
Comentari: Durant el primer semestre de 2021 s'han iniciat actuacions de treball transversal en diversos blocs ocupats del municipi.

Data: 30/06/2021
Comentari: Durant el mes de juliol de 2021 l'Ajuntament signarà un conveni amb SAREB pel qual s'obtindran 24 habitatges en regim d'úsdefruit on resideixen persones sense títol habilitant que podran regularitzar la seva situació amb un contracte de lloguer.

Data: 18/02/2021
Comentari: Des del SIDH s'han obert 59 expedients LSO per reclamar un lloguer social obligatori a entitats bancàries, en aplicació del Decret 17/2019.

Comentaris ciutadania

(Aquest compromís encara no
ha rebut cap valoració)
Afegeix el teu comentari

Nom
Correu electrònic

Comentari

Normes de participació i condicions d'ús
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no es fa responsable del contingut dels comentaris i es reserva el dret de retirar o eliminar-ne qualsevol que no respecti les altres opinions, que utilitzi un llenguatge ofensiu, difamatori, racista, violent o que atempti contra la dignitat de les persones o la legalitat vigent.IP: 3.81.25.170
Introdueix el codi del captcha

(Només es visualitzarà el teu nom, la data i el comentari)

Altres compromisos de l'àmbit