Menú

Renovació de l'arbrat de la rambla Samà per evitar riscos

Comparteix:
16/02/2024 14:17

Comença la substitució de noranta-quatre oms en mal estat per noves espècies

Dilluns comencen les feines de renovació de l'arbrat de la rambla de Salvador Samà, des del carrer del Teatre i fins a la carretera (Rbla. de Josep Antoni Vidal i Jaume Balmes). Es tracta de reemplaçar noranta-quatre oms en mal estat per noves espècies.

Els exemplars que se substituiran presenten un estat de podriment elevat, cosa que els fa perdre capacitat de resistència a les branques i el tronc augmentant el risc d'accident en cas de ventada o tempesta.

Les noves espècies que es plantaran han estat seleccionades per donar ombra, color i vistositat a la rambla i s'adaptaran a l'espai disponible. Es tracta del lledoner, l'acàcia rosa i el pebrer bord, en els llocs on hi ha espai per a aquests arbres, i del pistatxer xinès, el ginkgo, la magnòlia i l'arbre de l'amor en els espais delimitats per construccions i la circulació de vehicles.

La substitució començarà amb la tala dels oms que estan en mal estat. Posteriorment, es durà a terme l'extracció de la soca i després la plantació del nou arbrat. Els treballs duraran entre dues i tres setmanes.

L'elecció de les noves espècies s'ha fet tenint en compte les característiques de la rambla de Salvador Samà pel que fa als carrils de circulació, tant el de vehicles com el carril bici, la ubicació dels balcons dels habitatges i les instal·lacions aèries de serveis i l'enllumenat públic.

El servei de jardineria, a més, també ha triat espècies variades que facin ombra, que suportin l'augment de temperatura que actualment s'està registrant, i que tinguin copes més reduïdes o un cos cilíndric.

Després de la plantació, i donada la situació d'emergència per sequera, es regaran els arbres amb aigua provinent de la capa freàtica.

Mentre durin els treballs de tala, i per seguretat, no es permetrà la circulació de vehicles i els vianants hauran de respectar les zones excloses d'ús.

En tram entre el carrer del Recreo i Pelegrí Ballester no se substituiran els arbres, perquè en aquest part de la rambla no hi ha oms, la majoria són magnòlies que es van plantar fa poc temps i no tenen cap patologia.

Els oms de la rambla Samà presenten un estat de podriment elevat

Els oms de la rambla Samà presenten un estat de podriment elevat

El mal estat dels oms augmenta el risc en cas de vent o tempesta

El mal estat dels oms augmenta el risc en cas de vent o tempesta

El tram on no hi ha oms es mantidrà com està

El tram on no hi ha oms es mantidrà com està

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració