Menú

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024 posa fi a una setmana de tradició i sàtira

Comparteix:
15/02/2024 18:15

La FAC valora positivament el control d'aforament de les guerres amb el nou sistema de polseres

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2024 ja és història, en el millor dels sentits. La celebració va posar punt i final ahir al vespre amb un Enterro de la sardina que acomiadava una setmana de regnat de Sa Majestat Carnestoltes plena de disbauxa sense renunciar a la tradició i la sàtira com a puntes de llança del Carnaval vilanoví.

Aquest matí ha estat moment de fer balanç de la festa més important de calendari festiu de la ciutat, i de remarcar la feina feta per les entitats, col·lectius i persones a títol individual per aconseguir tornar a posar el Carnaval de Vilanova i la Geltrú com una referència global. En aquest sentit, la 1a Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, fa “una valoració positiva d'una festa intergeneracional que fa participar des d'infants a gent gran”. La titular de Cultura ha remarcat que “els ajustos plantejats per la millora de les activitats han funcionat bé”, el que reafirma el plantejament de “la innovació per a la millora de la participació”.

El president de la FAC (Federació d'Associacions pel Carnaval), Dídac Santos, valora molt positivament “les més de 150 hores de festa amb 170 actes que fan participar d'algun o altre acte el 80% de la població”. Així, des de la FAC, posen en valor la consolidació d'actes com, per exemple, els Coros infantils, que enguany han hagut de celebrar-se en dos dies doblant les escoles participants i una de les grans novetats d'enguany: el control d'aforament de les guerres de caramels de La Comparsa a través de polseres identificatives. Per Santos, aquesta iniciativa “ha permès gaudir d'una plaça de la Vila que no s'ha saturat” fent gaudir les 20.000 persones que han saltat pels carrers i places més cèntrics de la ciutat.

Tant Teresa Llorens com Dídac Santos han coincidit en lloar la tasca de l'entitat organitzadora de l'Arrivo i l'Enterro, La Colla. Per Llorens “han aconseguit recuperar l'essència satírica del Carnaval de Vilanova i la Geltrú” i Santos ha afegit que “la FAC se sent molt identificada amb com La Colla ha entomat el sermó d'en Carnestoltes i la lectura del testament”.

Carnaval de la sequera
Per Teresa Llorens “aquest és un Carnaval marcat per la sequera” que ha condicionat les tasques i el dispositiu de neteja, però que pocs dies després de la Comparsa “la ciutat està pràcticament neta” i s'aniran enllestint les zones que encara queden pendents. La concentració de la Merengada i la Gran empastifada a l'avinguda de Francesc Macià també ha estat una de les novetats per optimitzar les tasques de neteja que ha rebut un retorn positiu per a la FAC. Dídac Santos ha mostrat la satisfacció “perquè tothom ha pres consciència de les directrius i les entitats han col·laborat”.

Carnaval tranquil
Teresa Llorens ha agraït la tasca de coordinació i de garantir la seguretat de la festa duta a terme per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. També com a regidora de Convivència i equitat ha destacat la bona feina dels Punts Lila en diversos actes del programa carnavalesc, que han sumat 377 atencions incloent tasques de sensibilització i demandes d'informació del públic assistent.

Carnaval a la xarxa
El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és una Festa Patrimonial d'Interès Nacional des de l'any 2010 que també es viu de manera global a través d'Internet. Així es demostra amb el gairebé 1 milió de visualitzacions dels vídeos penjats a les xarxes socials corporatives, especialment a Instagram, i amb el nou vídeo de presentació del Carnaval estrenat enguany com a estendard. També a Instagram, les publicacions dedicades al Carnaval han superat els 40.000 m'agrada i a Flickr s'han penjat més de 1.000 fotografies a disposició dels usuaris. L'app Vilanova, que repetia per tercer any la transformació en l'app oficial del Carnaval, ha superat les 400 noves descàrregues, el que suposa comptar amb prop de 9.000 usuaris actius d'aquesta eina.

Les polseres han estat la gran novetat de La Comparsa

Les polseres han estat la gran novetat de La Comparsa

Per Teresa Llorens el Carnaval 2024 ha recuperat l'essència

Per Teresa Llorens el Carnaval 2024 ha recuperat l'essència

La Colla ha rebut elogis d'organització i públic (Foto: Ray Molinari)

La Colla ha rebut elogis d'organització i públic (Foto: Ray Molinari)

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració