Menú

S'amplia el termini de la convocatòria de subvencions del programa de rehabilitació d'habitatges

Comparteix:
10/01/2024 14:28

Ara també es poden demanar bestretes per a algunes de les subvencions dels fons NextGenerationEU per a millorar l'eficiència energètica

S'ha ampliat el termini per a sol·licitar les subvencions per a millorar l'eficiència energètica en habitatges. Fins al 30 de juny es podran demanar aquests ajuts de rehabilitació dels fons europeus Next Generation, programa gestionat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

La ciutadania s'hi pot acollir per solucionar o prevenir problemes en edificis que han envellit, canviant els tancaments i les finestres, millorant l'aïllament de la façana, o canviant el sistema de calefacció o aire condicionat per sistemes alimentats amb energies renovables, per exemple.

Per sol·licitar les subvencions, particulars i comunitats de propietaris poden adreçar-se a l'Oficina Tècnica de Rehabilitació de l'Ajuntament per resoldre els dubtes i facilitar el procés de sol·licitud dels tràmits.

Hi ha 5 programes d'ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en matèria de Rehabilitació Residencial. La ciutadania pot optar a aquests 3: el programa 3, d'ajut a les actuacions de rehabilitació a nivell d'edifici; el programa 4, d'ajut a les actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges; i el programa 5, d'ajut a l'elaboració del Llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

També es poden demanar bestretes

A banda de l'ampliació de terminis, també s'ha introduït altres modificacions, com la possibilitat de demanar bestretes al programa de rehabilitació d'edificis (el programa 3), als destinataris que acreditin la disponibilitat econòmica equivalent a tot el cost de l'obra no cobert per la subvenció atorgada.

Una mesura que ha estat molt ben rebuda per part de l'Ajuntament. Iolanda Sànchez, regidora d'Habitatge i Rehabilitació, aprofita per "animar la ciutadania a utilitzar aquests ajuts a la rehabilitació per millorar l'eficiència energètica dels seus habitatges i, així, contribuir a l'estalvi i la lluita contra l'emergència climàtica, que és una de les prioritats de les administracions públiques. Creiem que amb les modificacions pel que fa a les bestretes que es poden sol·licitar a l'inici de les obres, aquests ajuts són ara més atractius i esperem que les peticions es puguin incrementar. L'Ajuntament facilita tota la informació i assessorament per ajudar a tramitar els ajuts. També valorem positivament l'ampliació del termini fins al 30 de juny".

Així, es pot sol·licitar una primera bestreta del 50% de la subvenció atorgada del cost de les obres, un cop s'hagin iniciat, presentant la llicència municipal d'obres, l'acta de replanteig i d'inici d'obres, i la documentació acreditativa de la disponibilitat econòmica del cost de la obra no cobert per la subvenció.

També es pot demanar una segona bestreta equivalent a un altre 30% de la subvenció atorgada, acreditant que les obres han assolit el 80% de la seva execució. Per això, caldrà presentar un certificat emès pel tècnic/a director/a de l'obra indicant que les obres han assolit com a mínim el 80% de l'execució, i els justificants de pagament de com a mínim el 50% del cost total de l'obra.

Aquestes subvencions són compatibles amb altres ajudes públiques per al mateix objecte.

També es poden compatibilitzar els programes 3 (actuacions a nivell d'edifici) i 4 (actuacions a nivell d'habitatge). Pel que fa al programa 5, es pot subvencionar una sol·licitud per al llibre de l'edifici existent i una altra pel projecte de rehabilitació.

Més informació

 

El parc d'habitatge a VNG està molt envellit

El parc d'habitatge a VNG està molt envellit

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració