Menú

El pas sota via de la rambla Samà tindrà nova il·luminació amb regulació intel·ligent de la intensitat

Comparteix:
04/12/2023 12:23

L'actuació, inclosa en les accions de renovació de l'enllumenat a VNG, millorarà la qualitat i reduirà el consum energètic

El pas sota via de la rambla Salvador Samà tindrà una nova il·luminació, més eficient i regulada segons la llum exterior. La setmana passada es van iniciar els treballs per substituir bona part dels 80 fanals que hi ha en aquest tram de carrer, que passarà a tenir-ne només una vintena, però molt més eficients.

Fins ara el pas soterrat disposava de dues fileres de fanals als laterals. La nova il·luminació inclourà també llums zenitals i comptarà amb un dispositiu de regulació de la intensitat lumínica, depenent de la llum exterior, regulat per una fotocèl·lula.

La col·locació dels llums s'acaba aquesta setmana i al llarg dels pròxims dies es faran proves per la regulació de la intensitat automàtica de la il·luminació. La USM retirarà els focus que deixaran de funcionar.

Aquesta actuació s'integra en la millora de l'enllumenat de la ciutat, amb accions com el canvi de més de 2.600 bombetes, i la renovació de quadres elèctrics que s'està duent a terme els últims mesos.

Les noves llumeneres són de tecnologia LED i compleixen el que estableix el Reglament d'Eficiència Energètica, per tant, tenen un baix índex d'enlluernament i no provoquen contaminació lluminosa (el flux a l'hemisferi superior és inferior al 5%, cosa que fa que als habitatges no hi hagi llum provinent del carrer). Amb la renovació dels fanals s'incrementa el nivell d'il·luminació i la uniformitat, és a dir, més llum i més ben repartida. El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Gerard Llobet, ha explicat que el canvi respon a la voluntat de reformar un pas de 2006 on hi conflueixen vianants, carrils bici i vehicles “Hi haurà més qualitat lumínica i més intensitat, a més – ha afegit – podrem regular aquesta intensitat lumínica, dins el pas, en funció de la qualitat d'il·luminació exterior. Llobet ha afegit que “implementem millores importants en aquest punt, que suposaran també un estalvi i eficiència energètica i que van en la línia de millora de la renovació de l'enllumenat públic a la ciutat”

Aquesta actuació es fa per eliminar les bombetes de vapor de Mercuri, que són molt ineficients, és a dir, consumeixen molt per la llum que fan. Els unts de llum que es retiren tenen una eficiència de 60 lm/w, en canvi, les noves tenen una eficiència mínima de 150 lm/w, per tant, es redueix el consum energètic i la petjada de CO2.

Les noves lluminàries ja s'han instal·lat i properament es retiraran les antigues. El canvi suposarà tal com ha explicat el regidor “que aquests dies hi puguin haver desajustos en l'encesa i apagada perquè cal implantar les cèl·lules de regulació d'intensitat. El procés – ha dit - trigarà uns dies per tal que durant aquest mes de desembre ja entri en funcionament

Una altra de les millores que s'ha posat en marxa en l'àmbit de l'enllumenat públic ha estat l'encàrrec del manteniment a l'empresa SECE, que des de l'octubre s'ocupa de reparar totes les avaries en la xarxa de punts de llum públics de VNG. La Unitat de Serveis Municipals (USM), a més, complementa aquesta tasca i s'ha especialitzat en la reparació d'avaries persistents, a més de focalitzar-se en esdeveniments especials, rehabilitació de la xarxa i nous projectes d'enllumenat.

 

Substitució il·luminació pas sota via rambla Salvador Samà

Substitució il·luminació pas sota via rambla Salvador Samà

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració