Menú

VNG disposarà de 98 pisos deshabitats de la rambla Sant Jordi per destinar-los a lloguer social

Comparteix:
30/11/2023 13:59

La Generalitat els ha adquirit de la SAREB, tal com ha anunciat avui la consellera de Territori al costat de l'alcalde de la ciutat

Vilanova i la Geltrú comptarà amb 98 habitatges per destinar a lloguer social. La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha visitat la ciutat per anunciar la compra per part de la Generalitat dels pisos que pertanyien a la SAREB de la promoció del número 19-27 de la rambla de Sant Jordi, finalitzada el 2007. Aquests pisos se sumaran al parc d'habitatge públic de Vilanova i la Geltrú, que entre els de titularitat municipal i el de la Generalitat és actualment de poc més de 300.

L'alcalde, Juan Luis Ruiz, ha destacat que aquesta és una gran notícia per a la ciutat, i ha fet agraïment especial al Govern de la Generalitat per apostar per Vilanova i la Geltrú, i al govern municipal anterior per haver iniciat els tràmits. Ruiz ha recordat que 98 pisos d'habitatge social són insuficients davant la forta demanda que hi ha a Vilanova, que ha estat declarada municipi amb mercat residencial tens. L'increment de la demanda, a causa en bona part de l'arribada de persones de l'àrea metropolitana, fa apujar els preus de lloguer i de compra, de manera que es fa necessària la intervenció pública en el mercat per afavorir l'oferta d'habitatge assequible.

“La política d'habitatge és una prioritat per a aquest ajuntament, i passa per la col·laboració entre diferents administracions, i també per a la concertació público-privada. Des de l'Ajuntament estem posant les bases per a la construcció del màxim d'habitatges de protecció oficial en sòl municipal, per destinar a polítiques d'habitatge social”, ha dit l'alcalde. En aquest sentit, ha afegit que s'està treballant en una estratègia a llarg termini, “posant les bases per tirar endavant un nou planejament  -el Pla General d'Urbanisme data de 2001- per donar resposta a la demanda de sòl per a habitatge i també per a equipaments”. L'alcalde també ha aprofitat l'ocasió per obtenir el compromís de Territori per treballar en la mateixa línia amb una altra promoció, de la qual no s'han donat encara els detalls.

La consellera de Territori ha recordat que l'objectiu és “garantir el dret d'accés a l'habitatge, però també recosir un barri de la ciutat. Els pisos buits es van degradant, i això provoca la degradació de l'entorn de l'immoble. Per tant, aquesta bona notícia també té un efecte positiu per a la ciutadania.”

 

Ampliar el parc de lloguer social

Ester Capella ha parlat de l'aposta del govern de la Generalitat per ampliar el parc de lloguer social. Una de les maneres és la compra d'habitatge ja existent, fet que permet cobrir les necessitats de forma més ràpida. En aquest cas, els habitatges eren propietat de la SAREB i l'Incasòl els ha adquirit a través del dret de tanteig i retracte per un import de 7 milions d'euros, aproximadament la meitat del preu de mercat.

Ara caldrà fer una intervenció de rehabilitació, perquè han estat 15 anys sense habitar i s'han anat degradant. Durant dos anys es farà una intervenció per valor de 7 milions d'euros més, que inclourà l'acabament de l'obra, millores en l'accessibilitat,  o l'adequació a la nova normativa d'habitabilitat. Ester Capella ha recordat que “el dret a l'habitatge és la porta d'entrada a molts altres drets, com la salut o l'educació. I aquesta compra forma part dels compromisos de la Generalitat en el Pla d'Impuls per aconseguir 10.000 habitatges de lloguer social el 2026, dels quals 1.500 són habitatges ja construïts”.

En la visita a la promoció han acompanyat la consellera i l'alcalde el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar; el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias; la directora de l'Incasòl, Maria Sisternas; i el director dels serveis territorials del Departament al Penedès, Raül Pérez, a més de la regidora d'Habitatge, Iolanda Sànchez, i altres regidors i regidores del Consistori.

Els pisos són una promoció inacabada de la rambla Sant Jordi

Els pisos són una promoció inacabada de la rambla Sant Jordi

L'alcalde i la consellera de Territori han fet l'anunci aquest matí

L'alcalde i la consellera de Territori han fet l'anunci aquest matí

La consellera Ester Capella ha visitat l'Ajuntament i ha signat el llibre d'honor

La consellera Ester Capella ha visitat l'Ajuntament i ha signat el llibre d'honor

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració