Menú

El govern avança que el pressupost de 2024 inclourà canvis a la ciutat

Comparteix:
10/10/2023 13:39

Valoració positiva de les ordenances per l'any vinent, que inclouen un augment moderat tot i els condicionants

El govern de VNG ha valorat positivament l'aprovació de la proposta d'ordenances fiscals per l'any vinent, i l'ha qualificat de moderada, tot i els condicionants interns i externs que cal tenir en compte. L'alcalde, Juan Luis Ruiz, ha avançat que la proposta aprovada en el Ple d'ahir serà la base perquè l'any 2024 "es vegin canvis a la ciutat. Amb els recursos que tenim, ja hem deixat ben clar per activa i per passiva que l'espai públic serà una de les nostres prioritats". Juan Luis Ruiz ha destacat que "l'any que ve licitarem la recollida d'escombraries, el nou contracte de jardineria, reasfaltarem carrers i renovarem voreres i això reforçant les polítiques socials per garantir que ningú es quedi enrere i fent una aposta clara per l'habitatge en aquesta ciutat". En el mateix sentit s'ha manifestat Iolanda Sánchez, segona tinenta d'alcaldia, "farem un pressupost que respongui a la prioritat política d'aquest govern” ha dit.

Pel que fa als tributs aprovats, Iolanda Sánchez posa en relleu que“hi ha un recàrrec i penalització per a habitatges buits de grans tenidors i una aposta clara per la lluita contra l'emergència climàtica". La segona tinenta d'alcaldia ha qualificat l'augment de les taxes com a moderat, "suposa 37 euros de mitjana per unitat familiar, és a dir, 3 euros i poc al mes", i ha remarcat que "cal trobar solucions a la situació de dèficit que ens han deixat".

La sessió plenària d'ahir dilluns va aprovar un increment del 2,5% de la majoria dels tributs i un augment del 4,5% de l'Impost de Béns Immobles (IBI). Tots els grups de l'oposició van votar en contra de la proposta. L'alcalde ha explicat que "vam rebre propostes només de tres grups, que van ser contestades", i valora especialment la proposta de la CUP sobre un increment al recàrrec pels habitatges buits. "La veiem amb bons ulls, però no ha estat possible per aquest any" diu Juan Luis Ruiz, "en tot cas, de cara a l'any vinent".

D'altra banda, i en relació amb l'augment de desnonaments que s'estan duent a terme els darrers dies, Iolanda Sánchez ha afirmat que "és una situació que ens preocupa" i que s'està treballant amb els jutjats i amb la Generalitat per trobar solucions més ràpides per les famílies que tenen una situació d'emergència declarada. "Hem d'activar les línies polítiques i les accions per produir habitatge assequible de lloguer a la nostra ciutat" ha dit la primera tinenta d'alcaldia.

L'alcalde i la segona tinenta d'alcaldia ha recordat que la proposta de tributs per l'any vinent està condicionada pel context, tant intern com extern. Extern a l'Ajuntament i que afecta empreses, famílies i administracions hi ha "l'augment dels preus i dels costos energètics, que provoca augment de preu dels serveis que paguem" ha afirmat Juan Luis Ruiz, i després, hi ha un context intern, "hem de fer un pla de sanejament, pel dèficit del 2022".

Alfredo Villa, Juan Luis Ruiz i Iolanda Sánchez

Alfredo Villa, Juan Luis Ruiz i Iolanda Sánchez

La sessió plenària d'ahir a VNG

La sessió plenària d'ahir a VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració