Menú

Juan Luis Ruiz: "Vilanova i la Geltrú està preparada per acollir grans esdeveniments"

Comparteix:
18/09/2023 9:24

L'alcalde veu en el pas de la Copa Amèrica l'oportunitat d'esdevenir centre de referència en esport outdoor al voltant del mar

La primera preregata de la 37a Copa Amèrica de vela va acabar ahir diumenge al vespre, després de quatre dies en què la façana marítima de Vilanova i la Geltrú s'ha transformat per acollir-la de la millor manera possible. Aquesta gran cita esportiva internacional es va cloure a la tarda amb la cerimònia de lliurament del premi, un trofeu especial per a l'ocasió, un gran peix elaborat amb plàstic reciclat, obra de l'artista local Xavier Cuenca, i que es va endur l'equip americà.

En la cerimònia de cloenda l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, va fer visible la seva satisfacció: “Vilanova i la Geltrú tenia un repte i la ciutat hi ha estat a l'alçada”, va expressar. Així mateix, el conseller d'Empresa i president de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Roger Torrent, va afirmar que la celebració de l'esdeveniment a Vilanova i la Geltrú ha estat “la prova que si volem podem fer que la 37a edició sigui la millor de la història de la Copa Amèrica”.  Per part de l'organització, el director executiu d'America's Cup Event, Grant Dalton, va manifestar que no hi podia haver millor lloc per celebrar la preregata.

L'acolliment de la preregata ha estat un experiència excepcional per Vilanova i la Geltrú, amb milers de visitants i una gran projecció en mitjans d'arreu del món. En una primera valoració ahir a la tarda, l'alcalde Juan Luis Ruiz va qualificar-la com “un èxit gràcies a tota la ciutat en el conjunt”. Per a l'alcalde, s'ha demostrat que “Vilanova i la Geltrú està preparada per acollir grans esdeveniments internacionals de la magnitud de la Copa Amèrica, i en aquest sentit volem apostar”.

Promocionar l'esport al voltant del mar

En aquesta línia, l'alcalde vilanoví va anunciar que la ciutat vol aprofitar el pas de la Copa Amèrica i treballar en “el llegat” que en pot quedar. Ahir diumenge va ser a la capital del Garraf el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, al qual el govern municipal li va manifestar la voluntat “d'esdevenir referent en esport outdoor al voltant del mar”. Segons Juan Luis Ruiz, el president del COE va quedar “gratament sorprès dels actius, el potencial que tenim” i va manifestar el seu interès per estudiar aquesta via de treball.

Igualment, va exposar l'alcalde, Vilanova i la Geltrú té ara feina avançada per impulsar l'activitat a l'entorn de l'economia blava, en tots els àmbits, incloent l'esportiu. “Hem conegut moltes persones, moltes institucions i organitzacions”, va afirmar l'alcalde, en referència a la voluntat de generar noves sinèrgies que puguin derivar en nous projectes per a la ciutat.

Important impacte reputacional

Per tot plegat, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú considera que, més enllà de l'impacte econòmic que l'esdeveniment hagi tingut a la ciutat –el qual es determinarà en els propers dies a partir de l'anàlisi de dades i indicadors-, el que cal valorar és “l'impacte reputacional, Vilanova i la Geltrú ha estat referent durant aquests quatre dies”.

Així mateix, es va estendre en agraïments a tots els agents de la ciutat que ho han fet possible, començant per “les entitats que s'han involucrat d'una manera especial des de l'origen”, referint-se a Pendennis Vilanova Grand Marina, el Club Nàutic Vilanova, La Daurada i el Port de Vilanova i la Geltrú. També va agrair la implicació del Gremi d'Hostaleria i Restauració i del sector comercial, encapçalat per Viu Comerç. I va tenir paraules també per als 350 voluntaris i voluntàries, “per compartir el seu temps i posar-lo a disposició d'aquest esdeveniment”.

Juan Luis Ruiz també va destacar la tasca dels serveis municipals, que han donat resposta “al gran repte” que suposava aquest esdeveniment per la ciutat, i més amb l'afegit d'haver de fer front als efectes del temporal que va tenir lloc divendres, per garantir que l'endemà tots els espais “estiguessin en condicions” per acollir la tercera jornada.

Quatre dies d'imatges espectaculars

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú va mencionar també les imatges espectaculars que s'han registrat aquests dies al litoral vilanoví, amb una gran concentració d'embarcacions, platges plenes d'espectadors i la plaça del Port plena d'activitat i públic. “Hem tingut un bon espai per mostrar la nostra cultura, també volíem això”, va manifestar. Així mateix, va destacar, “hem gaudit d'un fet sense precedents, que més de 200 patins catalans es reunissin a la nostra ciutat”. Per a l'alcalde, va ser “un espectacle meravellós que respon la voluntat de mostrar el nostre patrimoni marítim”.

Amb tot plegat, l'alcalde ha volgut agrair també als vilanovins i les vilanovines la comprensió davant la celebració d'aquesta gran cita esportiva: “els grans esdeveniments a vegades porten alguns inconvenients per als residents, però hem intentat que fossin els mínims i crec que la imatge de la ciutat ha estat molt positiva”, va concloure.

L'alcalde, Juan Luis Ruiz, en la cerimònia de cloenda

L'alcalde, Juan Luis Ruiz, en la cerimònia de cloenda

El race village a la plaça del Port ha bullit d'activitat aquests quatre dies

El race village a la plaça del Port ha bullit d'activitat aquests quatre dies

La regata de patí català va reunir 210 participants

La regata de patí català va reunir 210 participants

La regata preliminar ha portat imatges espectaculars a VNG

La regata preliminar ha portat imatges espectaculars a VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Ciutat verda, Empresa, Entitats, Espai públic, Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració