Menú

S'inicien els treballs de renaturalització de la Platja Llarga

Comparteix:
14/08/2023 9:24

Es preveu que tota l'obra estigui executada en 5 mesos

Ja s'han iniciat les obres de restauració dels hàbitats de l'espai protegit de la Platja Llarga, que volen retornar a aquesta zona els valors biològics, ecològics i paisatgístics.

Per tal de recuperar els hàbitats de llacunes litorals i aiguamolls costaners de l'espai interior de la platja, que van quedar alterats pels antics processos d'urbanització, cal eliminar restes de residus d'obra i sanejar el substrat.

De moment s'estan desbrossant les zones amb vegetació invasora. El regidor d'Urbanisme, Projectes i Obres, Gerard Llobet, explica que “aleshores comença una obra civil molt integrada en el territori perquè la Platja Llarga sigui un espai visitable. Per això es faran passeres i camins i es creen sistemes d'aiguamolls que ja havien existit”.

Amb la recuperació de llacunes i zones humides, aquest espai protegit ha d'afavorir la reintroducció de diverses espècies d'aus, que es podran albirar des de dues plataformes d'observació.

Les obres afecten unes 10 hectàrees de terreny just per darrere la zona de sorra de la platja. Duraran 5 mesos i costaran 360 mil euros, dels quals la meitat estan subvencionats pels fons europeus FEDER.

La intervenció preveu la construcció d'un mòdul de visitants que afavorirà el vessant educatiu, i que converteix aquest espai en un exemple a Catalunya: “a pocs llocs s'ha vist revertir una antiga urbanització per convertir-la en un espai renaturalitzat”, ha dit Gerard Llobet.

En aquest mateix sentit, la regidora de Participació Ciutadana, Emergència Climàtica i Espais Naturals, Iolanda Sànchez, parla d'un “espai singular”, i recorda que “en un moment clau per la crisi climàtica que estem patint, la Platja Llarga ha de ser un element pedagògic i simbòlic de tot allò que podem recuperar als nostres espais naturals i, a més, ha d'actuar com un punt per ajudar a frenar els efectes de la crisi climàtica al nostre litoral”.

Aquest projecte per recuperar la flora i la fauna autòctona de l'espai permetrà mantenir, ha dit Sànchez, “el connector biològic de l'anella verda que connecta els parcs del Garraf i del Foix, i que dona una sortida al mar a la nostra fauna”.

Notícia relacionada

Treballs de renaturalització a la Platja Llarga

Treballs de renaturalització a la Platja Llarga

Es volen recuperar els hàbitats de llacunes litorals i aiguamolls costaners de l'espai interior de la platja

Es volen recuperar els hàbitats de llacunes litorals i aiguamolls costaners de l'espai interior de la platja

Es faran passeres i camins i es crearan sistemes d'aiguamolls que ja havien existit

Es faran passeres i camins i es crearan sistemes d'aiguamolls que ja havien existit

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Turisme, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració