Menú

Nou projectes d'investigació opten a la Beca Antoni Munné-Jordà

Comparteix:
09/08/2023 14:05

La beca d'estudis literaris d'aquest fons de ciència-ficció està dotada amb 3.000€ i la publicació del treball

La primera Beca d'estudis literaris Fons Antoni Munné-Jordà de ciència-ficció ha complert la primera etapa. Al juliol s'acabava el termini de presentació de projectes, i en aquesta primera edició s'han presentat 9 projectes d'investigació. Quatre són d'investigadores i cinc d'investigadors, la majoria provinents de l'àmbit d'humanitats, i tots de l'àmbit geogràfic del Principat.

Ara el jurat té fins a la primera quinzena d'octubre per a valorar les propostes i determinar quin serà el projecte becat, que tindrà un any per a desplegar la investigació proposada.

La beca és propiciada per l'editorial El Cep i la Nansa, el mecenatge “Imma i Josep”, i l'escriptor Antoni Munné-Jordà, amb la participació de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i amb l'aval intel·lectual de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia. Està dotada amb 3.000€ i la publicació del treball.

El jurat el formen Francesc de P. Mestres, de l'editorial El Cep i la Nansa; Jordi Font-Agustí, de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia; Víctor Martínez-Gil, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Manuel Moreno, de la Universitat Politècnica de Catalunya; Victòria Ortiz, del Club de lectura de Ciència Ficció de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell; i finalment l'escriptor vilanoví promotor de la beca, Antoni Munné-Jordà.

La beca

Vilanova i la Geltrú impulsa aquesta beca d'estudis literaris amb l'objectiu de promoure l'estudi i la investigació sobre la ciència-ficció en llengua catalana.

La ciutat acull des de fa uns anys la CATCON, la convenció de literatura fantàstica i de ciència-ficció que se celebra als territoris de parla catalana, i compta a la biblioteca Cardona amb el fons literari dedicat a la ciència-ficció que va donar Antoni Munné-Jordà, que es vol donar a conèixer entre la gent interessada en la literatura de ciència ficció. Per això es valorarà especialment la utilització del fons documental dipositat a la biblioteca.

Entre els tres mil documents de la col·lecció hi ha llibres de ciència-ficció en diferents llengües, llibres de terror i fantàstic, i també de llegendes, rondallística i mitologia. També es poden consultar manuals, enciclopèdies, tractats, estudis o biografies sobre ciència-ficció, així com còmics, revistes i material audiovisual, gràfic, i també objectes.

Tota la informació aquí

Si us cal ampliar la informació, us podeu adreçar a becaAMJ@elcepilanansa.com

La beca es va presentar el mes de febrer

La beca es va presentar el mes de febrer

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració