Menú

Èxit de participació a les activitats de l'Estiu Mogut 2023

Comparteix:
17/07/2023 14:47

Més de 600 joves entre els 12 i els 21 anys participen a les activitats juvenils del mesos de juny i juliol

Coincidint amb les vacances escolars, l'Ajuntament ofereix al jovent la possibilitat de fer activitats diverses de forma gratuïta i d'accés universal, amb la voluntat d'oferir alternatives per a un oci constructiu i educatiu.

Des del 16 de juny fins al 28 de juliol s'han programat 9 activitats, organitzades en funció de les aportacions que han fet els mateixos joves sobre les seves preferències i gustos. Aquestes s'han consensuat i/o complementat des de l'àmbit tècnic de la regidoria de Joventut amb d'altres activitats que puguin aportar coneixement i potencialitats al jovent de la ciutat, com ara els tallers de gestió de l'estrès, l'activitat de cura i autocura col·lectiva, o el curs de monitors/es en lleure educatiu (l'única activitat que té un cost econòmic, ja que comporta l'obtenció del títol oficial).

Les 9 activitats tenen diversa durada, algunes són tallers d'un dia i d'altres duren fins a un mes. La participació total a l'Estiu Mogut 2023 ha estat de 610 joves, 300 més que en l'anterior edició.

Activitats com la festa WYP per a menors d'edat a La Nau de Joventut, les activitats de platja, els jocs de rol, el curs de monitors de lleure, aprendre a ballar Coti x coti i el curs d'escalada indoor han exhaurit totes les places, i en alguns casos s'han hagut de doblar grups per a donar resposta a l'interès de les i els joves.

Aquest divendres 14 de juliol, al pavelló de les Casernes, la regidora de Joventut Rosalía Márquez va assistir als partits finals i va fer lliurament dels premis del torneig de futbol sala, en el que han participat 12 equips amb un total de 111 inscrits. La regidora ha destacat que “el torneig era mixt, amb participació tant de noies com de nois, i a més, el fet que fos gratuït ha facilitat la participació de joves en situació de vulnerabilitat social. Programacions com aquesta faciliten la inclusió i la igualtat a casa nostra, i és important fer-ho especialment de la mà amb el col·lectiu jove de la ciutat”.

Enguany, per primera vegada a l'Estiu Mogut, s'han organitzat activitats en col·laboració amb entitats del territori com Ocell de Foc, ATRA, Associació Juvenil La Crida i Amics de la sardana de l'Agrupació Excursionista Talaia, en un model que es preveu de continuïtat per l'alt grau de satisfacció entre el jovent participant i els organitzadors.

També s'ha comptat amb la implicació i el treball conjunt del grup de joves Corresponsals VNG, que ha participat activament en el desenvolupament d'algunes activitats i ha fet un ampli desplegament informatiu entre iguals a través de les xarxes socials i amb l'emissió del seu programa setmanal a través de Twitch i Youtube “El gran tsunami, l'onada que no para”, en el que es repassa l'agenda setmanal dels actes més destacats de la ciutat que puguin ser d'interès per al jovent vilanoví.

Tot i que l'Estiu Mogut se celebra durant el període de vacances escolars, al llarg de l'any, en període escolar, la regidoria també programa trimestralment activitats juvenils diverses i gratuïtes a La Nau de Joventut i al TOC.

La regidora de Joventut, Rosalía Márquez, amb els guanyadors del torneig de futbol sala

La regidora de Joventut, Rosalía Márquez, amb els guanyadors del torneig de futbol sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració