Menú

Presentat el programa de la Festa Major 2023

Comparteix:
14/07/2023 22:07

Amb el lema #mesviusquemai la pabordia fa una crida per viure-la i gaudir-la amb una oferta d'activitats per a tots els públics

Una cercavila del Drac de Vilanova, la Mulassa i els capgrossos de Vilanova ha acompanyat la ciutadania cap a la plaça de les Neus per a la presentació del programa de la Festa Major 2023. La pabordia d'enguany ha escollit com a punt d'inici de la festa l'espai que marca tradicionalment el seu punt final amb la celebració del vot del poble.

Durant la presentació s'han desvetllat algunes de les novetats del programa. Entre les tres que han destacat durant la presentació els pabordes Jonatan Pérez i Vinyet Mercader hi ha la Menuda Cercavila de Festa Major, una cercavila oberta a tots els infants que se celebrarà el 31 de juliol i on es convida els més menuts a dur capes de diable, capgrossos casolans o altres elements festius confeccionats a casa per incorporar-se a una cercavila que animarà la Zebrass School i els Grallers de Santa Madrona.  

La segona de les novetats serà Fes-ta la Nit, el dia 3 d'agost. Un acte que convida la ciutadania a deixar de ser espectador i ser part de la festa ballant a la vora del drac, gegants i altres entremesos i bestiari festiu. La tercera de les novetats serà tot just després de la celebració del vot del poble, el 5 d'agost. Despres del llançament dels morterets que tanquen l'acte de la renovació la festa continuarà a la plaça de les Neus amb  el Dj Lo Puto Cat.

La regidora de Cultura Teresa Llorens ha agraït als pabordes, entitats i totes les persones “que fan possible una Festa Major viva com la nostra”. Llorens ha fet una crida tambe a la ciutadania perquè tambe esdevinguin els protagonistes que li donin i mantinguin aquesta vitalitat renovada. D'altra banda, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz ha reiterat el mateix agraïment a l'esforç i dedicació dels pabordes i ha remarcat que, més enllà de viuire amb intensitat i participativament la Festa Major “a més a més de l'entusiasme, de les ganes i la il·lusió també hem de viure la festa amb  tolerància, civisme i respecte”.

Més d'un centenar d'actes

El programa d'enguany de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú contempla la celebració de més d'un centenar d'actes i activitats adreçats a tots els públics i amb la ferma voluntat d'oferir a la ciutat i els visitants una mescla de tradició, oci, cultura i molta diversió. A les cercaviles més tradicionals cal sumar-hi nombrosos concerts en diversos espais de la ciutat i d'estils musicals molt variats per apropar-se al màxim de públic possible. El que es preveu més multitudinari serà el Concert de la Vigília del 4 d'agost tan bon punt finalitzi l'espectacle pirotècnic. El grup català de moda, The Tyets, de ben segur farà petita la plaça del Port a tothom qui vulgui ballar i cantar les seves cançons, amb el Coti per coti com a estendard.

L'Estaquirot Teatre, convidadors

L'honor de fer el Convit a la Festa enguany recau en l'Estaquirot Teatre. La companyia vilanovina recentment ha posat fi a més de 50 anys d'activitat i milers d'actuacions arreu del territori i ha estat guardonada pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi 2023.

Activitats infantils

La Cercavila de l'Imaginari del matí del 6 d'agost és l'epicentre del protagonisme dels infants a la Festa Major. Abans però, s'han programat hores del conte, la Ludoteca del Correfoc i titelles o el tradicional lliurament de xumets a les Mulasses. Com a novetat d'enguany i amb aquesta voluntat de fer-la més participativa, la Pabordia 2023 ha apostat per dues jornades de tallers per als més menuts on podran fer-se els seus propis elements del bestiari vilanoví. Aquests elements tindran el seu protagonisme el 31 de juliol amb la Menuda Cercavila de Festa Major, un acte de participació lliure per lluir els dracs, gegants, capgrossos i tots aquells elements que els infants duguin fets de casa o en els tallers dels dies previs.

‘App' de Festa Major

A banda del programa en format paper, o en digital que pot descarregar-se al web municipal, com en edicions anteriors l'app Vilanova es transforma durant aquests dies en l'aplicació oficial de la Festa Major. S'hi poden trobar tots els actes amb el dia i l'hora de celebració i geolocalitzats allà on tinguin lloc. A més, ofereix un sistema de notificacions push que alerten dels actes més destacats o de possibles canvis en el programa oficial que puguin ser ocasionats, per exemple, per la meteorologia. L'app pot descarregar-se fent clic aquí.

La imatge gràfica de la Festa Major de 2023 és obra de l'artista vilanoví Carlos Cubeiro. La proposta mostra alguns dels personatges més coneguts de les cercaviles amb un tractament acolorit i alegre. La pabordia d'aquest any ha explicat el disseny “vol encomanar vitalitat a les peces més emblemàtiques de la nostra Festa Major, que per un moment els gegants, els dracs, els nans o les mulasses abandonin el seu posat estàtic, s'omplin de vida i adoptin un aire diferent i fresc, simpàtic i contemporani”. Les diferents imatges encaixen amb el lema de la celebració, Més vius que mai.  

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Entitats, Festa, L'Ajuntament, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració