Menú

L'Ajuntament de VNG aconsegueix 3 nous pisos per a famílies en situació de vulnerabilitat

Comparteix:
13/07/2023 10:50

Els habitatges, procedents de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, es destinaran a famílies que estaven a l'espera d'un habitatge de la Mesa d'Emergència

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aconseguit, després de mesos d'insistència, 3 habitatges de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a famílies que tenen atorgada Mesa d'Emergència.

Els 3 pisos que s'han adjudicat formen part del contingent d'emergència i són propietat de l'Agència, que està tramitant les assignacions. Un d'ells ja era de propietat, i els altres dos els ha adquirit a través del dret de tanteig i retracte.

Els serveis socials municipals han fet la valoració i la priorització de tres situacions amb els criteris de famílies que ja fa mesos que tenen la Mesa d'Emergència tramitada i adjudicada, i que estaven pendents de pis. Són famílies que han patit un desnonament, i que compleixen els criteris establerts per la Mesa. La valoració i designació s'ha pogut fer de manera àgil, ja que els serveis socials municipals treballen especialment les situacions de necessitat d'accés a l'habitatge. Són els qui tramiten la sol·licitud a la Mesa d'Emergència, i si es resol com a favorable però no hi ha habitatges disponibles, queden pendents d'adjudicació en allotjaments temporals.

Segons la regidora d'Acció Social i Dependència, Gisela Vargas, Hi ha casos que porten un any esperant pis. Ens cedeixen pisos a comptagotes. Però arrel de formalitzar una queixa, posar de manifest la situació del municipi, i la despesa que s'està gastant l'Ajuntament per allotjar persones que tenen Mesa concedida, ara ens cedeixen 3 pisos. Això és un èxit”.

La Mesa d'Emergència va ser creada per a oferir un pis de l'administració pública en règim de lloguer social, proposant l'allotjament més adequat per la unitat de convivència. Actualment hi ha una gran demanda de sol·licituds.

Quan s'executa un desnonament, és l'administració municipal la que ha d'afrontar la despesa de l'allotjament temporal fins que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliuri el pis a la família que tingui aprovada la Mesa.

Ara l'Agència de l'Habitatge agilitarà les obres d'adequació en aquests tres habitatges, que seran de lloguer, pactant un lloguer adequat a la situació concreta de cada família en funció d'uns barems establerts.

L'allotjament temporal mentre no arriba un pis de la Mesa és una despesa per l'Ajuntament

L'allotjament temporal mentre no arriba un pis de la Mesa és una despesa per l'Ajuntament

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Habitatge, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració