Menú

Torna el servei de bus llançadora de les platges

Comparteix:
28/06/2023 13:07

S'obre al juliol i l'agost un aparcament regulat a l'esplanada de les xarxaires que incrementa la disponibilitat de places fins a les 530

Amb l'arribada del mes de juliol s'activen els serveis per facilitar la mobilitat i l'accés a les platges de Vilanova i al Geltrú. Aquest estiu tornarà a funcionar el bus llançadora que connecta els aparcaments de dissuasió de la ronda d'Europa amb el passeig marítim. El servei començarà a funcionar d'aquí a pocs dies i estarà en marxa fins el 3 de setembre.

La llançadora surt de l'aparcament del Far, que es troba davant del Leroy Merlin, i s'atura també a l'aparcament de la ITV, des d'allà segueix per tot el passeig Marítim per completar un trajecte. Aquest itinerari compta amb 4 parades més al front litoral: a la platja del Far; al passeig de Ribes Roges, davant de l'oficina de turisme; al passeig Marítim, a la cruïlla amb el carrer de Roger de Llúria i al final del passeig, a la cruïlla amb la ronda de la Mar Mediterrània. El preu del bitllet és de 50 cèntims d'euro i la freqüència de pas és de 40 minuts.

 

Aparcament recuperat al port

Aquest cap de setmana s'obrirà també un aparcament regulat a l'esplanda davant de la confraria on es sargeixen les xarxes de pesca. Aquest espai ja havia fet aquesta funció com a zona d'estacionament durant la temporada d'estiu del 2016. La nova zona blava de temporada estarà operativa durant els mesos de juliol i agost. L'aparcament té capacitat per a 180 vehicles. Ports ha donat permís per aquesta activitat fins al pròxim 3 de setembre.

Durant el juliol i l'agost no hi ha aturades per vedes pesqueres, amb la qual cosa les xarxes tenen un ús intensiu. En cas de necessitat, les intervencions o petits sargits es poden fer a les embarcacions. Per aquesta raó les xarxes deixaran provisionalment espai als vehicles i tornaran a ocupar la plaça que porta el seu nom a partir del 3 de setembre.

El principal objectiu d'aquest aparcament és el de minorar el flux de trànsit que entra al passeig des de la ronda d'Europa i la rotonda de Joan Oliver cap a les platges. L'acció combinada d'aquest espai amb els aparcaments de dissuasió de la ronda d'Europa vol ajudar a la descongestió i a la reducció de la pressió del trànsit al litoral de la ciutat. Amb la posada en marxa de l'aparcament davant del port, la disponibilitat de places al passeig Marítim i de Ribes Roges creix fins a les 530.

Segons les darreres dades de la revisió del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Vilanova i la Geltrú la ronda d'Europa en el tram final a tocar del port és una de les vies més saturades amb una intensitat mitjana de vehicles de 21.000 vehicles. En l'àmbit del passeig Marítim les xifres actualitzades del PMUS indiquen una intensitat inferior, però força elevada que va dels entre 7.000 i 9000 vehicles a la part inicial del passeig a la zona portuària fins als entre 3.000 i 5.000 vehicles a la part final del passeig de Ribes Roges. Aquestes dades no tenen en compte els increments de trànsit que es produeixen durant l'estiu i que s'estima són de l'ordre de 1.500 vehicles al passeig Marítim i de 900 al passeig de Ribes Roges.

Com la resta d'aparcaments de zona blava funcionarà de 9 a 14 i de 16 a 21 tots els dies de la setmana. Els residents gaudeixen d'una tarifa reduïda. La particularitat d'aquest espai és que no disposarà de parquímetres. En tractar.se d'un espai provisional els usuaris podran abonar les tarifes des de l'App de VNG aparcaments o utilitzar els parquímetres del passeig Marítim.

Us podeu descarregar l'aplicació a:

VNG Aparcaments - Aplicacions a Google Play

VNG Aparcaments App en App Store (apple.com)

Els usuaris de les platges disposen com cada any de dues alternatives més. La primera és l'aparcament de dissuasió del Far, situat en el solar al davant del Leroy Merlin, amb capacitat per a 150 places. La segona és l'aparcament de dissuasió de platges, situat en un solar a la vora de la ITV amb capacitat per a 120 vehicles. Tots dos aparcaments estan connectats amb el front marítim pel servei d'autobús de les platges i són gratuïts per als residents. Finalment, s'ha obert també durant la temporada de bany l'aparcament de Darró, amb capacitat per a 80 vehicles, aquest aparcament sí que disposa de dos parquímetres, a més a més dels instal·lats al passeig de Ribes Roges.

El bus de les platges tornarà a funcionar aquest estiu

El bus de les platges tornarà a funcionar aquest estiu

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Seguretat i prevenció, Transport públic i mobilitat, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració