Menú

El servei de cangur municipal funcionarà les tardes de juliol i els matins d'agost

Comparteix:
07/06/2023 14:54

El Curavila ofereix atenció gratuïta a infants de 3 a 12 anys

El servei de cangur municipal, Curavila, funcionarà també els mesos d'estiu, oferint atenció i cura gratuïta d'infants les tardes del mes de juliol i els matins del mes d'agost. L'objectiu és continuar facilitant la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les famílies de Vilanova i la Geltrú, que poden deixar els infants d'entre 3 i 12 anys als diferents espais destinats a aquesta activitat un màxim de 27 hores al mes.

L'espai d'acollida dels nens i nenes són les diferents escoles de la ciutat. Fins al 22 de juny l'horari és de 3 de la tarda a set del vespre, els dilluns a l'Escola Arjau, els dimarts a l'escola Canigó, els dimecres a les escoles Volerany i Margalló i els dijous a l'escola Sant Jordi.

Per accedir al cangur municipal cal fer una sol·licitud i és necessari l'empadronament a Vilanova i la Geltrú. Les famílies monoparentals o dones en situació de violència de gènere, així com les famílies amb pocs recursos socioeconòmics tenen preferència a l'hora d'accedir al servei. També es té en compte el nombre d'infants que viuen a la llar i la necessitat de conciliació personal, familiar i laboral.

La regidora d'Equitat, Conxi Martínez, anima a tothom que ho necessiti a fer la inscripció, “ja que és un servei gratuït, conduit per professionals que permet realitzar diferents activitats adaptades a les diferents edats”. La regidora destaca que, per un costat,  “els infants puguin gaudir d'un temps de lleure de qualitat, i per l'altre, ajudem a donar suport a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal”.

Amb l'inici de les vacances escolars, el Curavila manté els horaris d'obertura de 3 de la tarda a set del vespre, de dilluns a dijous, i es concentra a les escoles Canigó i Sant Jordi. Del 31 de juliol al 31 d'agost l'atenció als infants passarà a l'horari de matí, de 9 a una del migdia, també al Canigó i al Sant Jordi.

Les entitats i associacions de la ciutat també poden fer ús del servei per facilitar les seves activitats, només cal que estiguin inscrites al registre d'entitats de VNG.

El servei de cangur municipal s'ha implantat a VNG a través del Plan Corresponsables del Ministerio de Igualdad i per la Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Per a qualsevol dubte en relació a el servei cal contactar amb la regidoria de Convivència i Equitat (938140000 ext. 3370, o del correu electrònic curavila@vilanova.cat).

El servei de cangur s'adreça a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys

El servei de cangur s'adreça a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys

El servei s'ubica a diferents escoles municipals de VNG

El servei s'ubica a diferents escoles municipals de VNG

El servei de cangur es manté les tardes de juliol i els matins d'agost

El servei de cangur es manté les tardes de juliol i els matins d'agost

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració