Menú

S'obre la convocatòria per ser voluntari a la Copa Amèrica de vela

Comparteix:
07/06/2023 14:28

La regata prèvia es diputarà a Vilanova i la Geltrú del 14 al 17 de setembre

Vilanova i la Geltrú necessitarà 350 persones voluntàries per al desenvolupament de la regata de la Copa Amèrica aquest mes de setembre. D'aquestes, 250 faran tasques de suport a terra, 50 atendran les televisions i altres mitjans de comunicació, i les altres 50 seran seleccionades pel Club Nàutic Vilanova per fer el voluntariat des del mar.

Els requisits per formar part del voluntariat són tenir com a mínim 18 anys complerts el dia 31 d'agost, i tenir disponibilitat durant 6 dies, del 12 al 17 de setembre. Cal parlar català i castellà, i per algunes tasques es requerirà també anglès. 

Les inscripcions s'obren avui dimecres 7 de juny a la web de l'America's Cup Event, on caldrà registrar-se, i es tancaran el 15 de juliol. El 20 de juliol s'informarà de les persones seleccionades i les que han quedat en llista d'espera, i el 31 de juliol es farà la distribució en les diferents tasques.

Durant el mes d'agost es farà una formació en línia. El dia 12 de setembre es farà una jornada de formació, i el dia 13 una pràctica a l'aigua.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, està convençuda que els vilanovins i les vilanovines respondran a la crida i anima “a viure l'experiència de la Copa Amèrica des de dins, tot formant part de l'equip que farà possible aquest esdeveniment mundial a la nostra ciutat”.

Durant la presentació del pla de voluntariat, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, hi ha hagut diverses referències a l'esperit dels voluntaris dels Jocs Olímpics de Barcelona. Des de les entitats organitzadores, tant el director executiu d'America's Cup Event, Grant Dalton, com el director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Ignasi Armengol, han apel·lat al desig de recuperar la connexió de la població amb un esdeveniment de gran magnitud com va succeir l'any 92. El responsable del pla de voluntariat, Xavier Prat, ha manifestat l'objectiu d'assolir el rècord de voluntariat de la història de la Copa Amèrica de vela, amb 2.650 voluntaris entre els 350 de Vilanova i la Geltrú i els 2.300 de Barcelona.

Celebració de la Copa Amèrica

L'agost de 2024 Barcelona acollirà la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela. Gairebé un any abans, aquest setembre, Vilanova i la Geltrú acollirà les primeres proves preliminars d'aquesta 37a edició.

Les regates es faran del 14 al 17 de setembre, s'estima que passin per la ciutat entre 20.000 i 25.000 espectadors en els quatre dies, i es preveu acreditar una vuitantena de televisions d'arreu del món, fet que suposa una oportunitat de projecció mundial per Vilanova i la Geltrú.

Notícia relacionada

Notícia relacionada

La presentació del pla de voluntariat s'ha fet avui a la seu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica

La presentació del pla de voluntariat s'ha fet avui a la seu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Empresa, Entitats, Esport, Joves, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració