Menú

El conseller Roger Torrent visita les instal·lacions vilanovines de la Copa Amèrica

Comparteix:
03/04/2023 15:45

L'organització destaca la idoneïtat de l'entorn per acollir aquest esdeveniment de ressò mundial

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, acompanyada de diversos representants del Consistori, ha rebut aquest matí el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, per visitar les instal·lacions que acolliran les primeres proves preliminars de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, del 14 al 17 de setembre.

Els representants municipals i de la Generalitat s'han trobat amb membres de l'organització de l'esdeveniment, com la vicepresidenta d'America's Cup Event, Aurora Catà, i els responsables dels equipaments, i han fet el recorregut pels espais del Port de Vilanova i la Geltrú que seran clau.

El primer punt de la visita ha estat La Daurada, on s'instal·larà la zona de mitjans de comunicació i serveis de premsa que faran seguiment de la competició. Tot seguit han recorregut les instal·lacions de Pendennis Vilanova Grand Marina, que serà el camp base dels equips de competició participants, on disposaran de tota la infraestructura necessària. I finalment el grup s'ha desplaçat al Club Nàutic, que es convertirà en el centre d'operacions de l'esdeveniment, on s'instal·larà l'organització.

D'altra banda, hi haurà dos espais que seran punts neuràlgics per al públic. El principal serà la plaça del Port, on s'instal·larà un escenari i hi tindran lloc activitats lúdiques durant tots els dies. L'altra fan zone serà a la platja de Ribes Roges, amb zona de públic, activitats i pantalles gegants. El camp de regata, on competiran els equips, s'ubicarà a tot el front marí de la platja de Ribes Roges.

L'alcaldessa Olga Arnau ha volgut agrair a Pendennis, La Daurada, el Club Nàutic i Ports de la Generalitat el fet de ser “companys imprescindibles d'aquesta aventura, que s'hi han abocat amb molta il·lusió des del primer moment”. L'alcaldessa ha recordat que venen cinc mesos “de feina molt intensa, en què comptarem amb tota la ciutat, ja que també hi haurà d'haver una mobilització important de voluntariat per col·laborar amb l'organització”.

El conseller d'Empresa i Treball ha manifestat la voluntat que la 37a edició de la Copa Amèrica sigui “la millor de la història”, i que deixi pòsit més enllà dels dies de competició. En aquest sentit, ha dit, la regata preliminar serà el primer tastet del que suposarà la Copa Amèrica i ajudarà a posar la ciutat al mapa: “hi ha unes instal·lacions excepcionals, és un lloc privilegiat on els aficionats podran omplir la platja per gaudir-ne, i a més, un dels actius que té Vilanova és aquesta proximitat amb la ciutat, que farà que els veïns i veïnes també en puguin gaudir”.

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'America's Cup Event (ACE), Aurora Catà, ha parlat dels detalls de la competició preliminar. Començarà el 14 de setembre amb els entrenaments oficials, seguit de tres dies de regates, que es podran seguir directament des de la platja, i també amb pantalles gegants en diversos espais, amb paràmetres acurats i en temps real al segon sobre la força i la direcció del vent, o la velocitat.

Catà ha explicat que “els equips competiran tots amb vaixell AC40, de 40 peus, per tant la part esportiva hi tindrà un pes molt important”. Així mateix, ha afegit, també és “una competició de tecnologia, ja que en els 170 anys d'història de la Copa ha guanyat sempre el qui ha innovat respecte l'edició anterior”.

Tant la innovació tecnològica com el foment de la sostenibilitat són valors de la Copa Amèrica, segons la seva vicepresidenta. En aquest sentit, ha argumentat, per primera vegada les embarcacions de suport dels equips aniran propulsades amb hidrogen verd.

Les proves preliminars a Vilanova i la Geltrú suposaran l'inici de la 37a edició de la Copa Amèrica i la primera ocasió des de 2021 de veure junts els sis equips participants. Serà un espectacle gratuït per a tots els espectadors, on es mesuraran forces els equips francès, italià, suís, anglès, nord-americà i neozelandès. S'estima que passin per la ciutat entre 20.000 i 25.000 espectadors en els quatre dies i es preveu acreditar una vuitantena de televisions d'arreu del món.

L'any que ve, la Copa Amèrica se celebrarà a Barcelona entre els mesos d'agost i octubre. Segons un estudi elaborat per la Universitat Pompeu Fabra, es calcula que l'esdeveniment tindrà una impacte econòmic de 1.200 milions d'euros, amb la generació de 19.000 llocs de treball, a tot Catalunya.

Notícia relacionada: 

La 37a Copa Amèrica de vela començarà a Vilanova i la Geltrú el mes de setembre amb la primera regata preliminar

Generalitat i organització han destacat l'entorn privilegiat de VNG

Generalitat i organització han destacat l'entorn privilegiat de VNG

Han visitat les instal·lacions de La Daurada, Pendennis Vilanova Grand Marina, i el Club Nàutic Vilanova

Han visitat les instal·lacions de La Daurada, Pendennis Vilanova Grand Marina, i el Club Nàutic Vilanova

.

.

Els equipaments acolliran la premsa, els vaixells i equips de regata, i l'organització

Els equipaments acolliran la premsa, els vaixells i equips de regata, i l'organització

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Empresa, Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració