Menú

Curs d'horticultura bàsica dins el projecte Planta't, impulsat per l'IMET al barri del Nucli Antic

Comparteix:
16/05/2023 9:35

El projecte Planta't té com a objectiu treballar la sensibilització ambiental i la cohesió veïnal, a través d'accions relacionades amb l'agricultura ecològica

Aquest mes de maig una desena de persones han començat el curs de Nocions bàsiques d'horticultura, emmarcat dins el projecte Planta't. Una iniciativa que forma part del programa Treball als barris, impulsat des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que té com a objectiu treballar la sensibilització ambiental i la cohesió veïnal, a través d'activitats, accions i tallers comunitaris sobre agricultura ecològica.

El curs és gratuït, i si bé ja s'ha iniciat encara disposa de places per a les persones que hi estiguin interessades. S'imparteix els dijous de 18 a 20 hores i divendres de 10 a 12 hores, fins al mes de setembre, a l'horta social de Càritas, situada al Raval de la Pastera.

Dins aquest curs, que compta amb una dinamitzadora agrària, els participants treballaran diversos aspectes formatius, com el control ecològic de plagues, l'hort urbà, o l'agricultura regenerativa.

El projecte Planta't també compta amb un Servei d'assessorament i acompanyament per a les comunitats de veïns, que vulguin fer una horta urbana als seus terrats o espais exteriors comunitaris. A banda de proveir-se d'aliments ecològics i ser un espai de trobada on poder generar sinergies i sentiment de comunitat, una horta urbana genera espais verds als edificis, disminuint així l'efecte “illa de calor urbana”, i per tant afavorint la regulació de la temperatura i humitat de la zona.

El servei possibilita fer consultes via correu electrònic, tot i que es recomana que per crear l'horta ideal l'assessorament sigui presencial.

Les persones interessades a participar en qualsevol dels projectes o que vulguin més informació han de contactar a través del correu electrònic: treballalsbarris@imet.cat o bé adreçar-se personalment a les dependències de l'IMET

Hort Social, Raval de la Pastera

Hort Social, Raval de la Pastera

Curs d'horticultura bàsica

Curs d'horticultura bàsica

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Convivència, Educació, Gestió IMET, Participació, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració