Menú

Camèlia Ferrer i el projecte Rorqual, premis Roig Toqués 2023

Comparteix:
27/04/2023 10:57

L'acte de lliurament de premis es farà dimecres 14 de juny

Camèlia Ferrer Garriga i el Projecte Rorqual de l'Associació EDMAKTUB han estat els guardonats aquest 2023 en les categories d'àmbit local i nacional, respectivament, en la tretzena edició del Premi Francesc Roig i Toqués.

El jurat s'ha decidit per Camèlia Ferrer per la seva contribució continuada a la recuperació de la història de baix a mar, que culmina amb el seu llibre “Rossegall, les meves vivències”, i pel fet que representa a tota una generació de gent de baix a mar que va sobreviure a la postguerra.

En el cas del Projecte Rorqual, ha estat escollit per la seva dedicació a l'estudi científic i la divulgació del mitjà aquàtic, especialment a la recerca dels cetacis, i perquè des de l'any 2011 està treballant amb el doble objectiu d'ampliar el coneixement sobre la presència d'aquesta balena en les costes del Garraf i fomentar-ne la preservació.

El jurat d'enguany està configurat per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, que el presideix, el regidor de Projecció de Ciutat i Patrimoni com a secretari, un representant de la família Roig Toqués, un representant de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, dos representants del món de les humanitats, un representant del món científic i un membre a proposta de cadascuna de les formacions polítiques que integren la comissió informativa municipal de l'àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Innovació.

El Premi Roig Toqués d'enguany es lliurarà dimecres 14 de juny en un acte obert al públic, a les 19 h al Teatre Principal.

Concurs escolar “El món del mar”

A banda del premi, enguany també se celebra la 5a edició del Concurs escolar “El món del mar”, que també es lliuraran el 14 de juny al Teatre Principal, i que estan organitzats per l'Institut Municipal de Patrimoni Cultural i l'Associació d'Amics de la Carpa Juanita i Francesc Roig i Toqués.

Aquest concurs té per objectiu promoure la sensibilització dels infants i joves envers el món marítim i copsar la seva mirada respecte el mar premiant els treballs escolars col·lectius realitzats durant el curs 2022-2023 que continguin una experiència, un estudi, una investigació o una invenció sobre el món del mar en qualsevol de les seves vessants (mar, pesca, biologia marina, medi ambient, etc.).

El termini de presentació de treballs és del 15 al 26 de maig de 2023.

Podeu consultar la informació i les bases del concurs aquí

L'acte de lliurament serà el 17 de juny al Teatre Principal

L'acte de lliurament serà el 17 de juny al Teatre Principal

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Cultura, Educació, Entitats, L'Ajuntament, Museus, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració