Menú

El servei d'agents per la convivència i el civisme torna al carrer

Comparteix:
25/04/2023 12:07

Després d'un canvi de funcions durant la pandèmia, el servei torna a promoure les conductes cíviques en l'ús de l'espai públic

Sis persones formen part del servei d'agents per la convivència i el civisme de Vilanova i la Geltrú, una iniciativa que va néixer el 2017 amb la voluntat de treballar en la convivència i el civisme de la ciutadania.

El servei està vinculat al Pla de Convivència i l'ordenança de civisme de VNG, i ha de servir per informar, prevenir i sensibilitzar la ciutadania amb l'objectiu de promoure les conductes cíviques en l'ús de l'espai públic (ús de contenidors, tinença d'animals, circulació,...), donant a conèixer la normativa municipal en matèria de civisme i convivència.

Des dels inicis, els agents van detectar que calia treballar especialment els temes d'oci nocturn i sorolls i els conflictes de convivència en espais públics.

Amb l'arribada de la pandèmia i el confinament, les accions i projectes del Pla de convivència es van centrar en la creació d'una taula transversal per posar en comú les situacions de conflicte veïnals o comunitaris ja existents i/o agreujades per la pandèmia, i també les noves situacions. Aquest fet va paralitzar temporalment el sistema de treball i intervenció plantejat des de l'inici del servei d'agents per la convivència i el civisme, que va continuar actiu donant suport a situacions de necessitat durant la pandèmia, oferint servei de carrer i d'acompanyament en l'àmbit social.

Aquest mes de març s'ha restablert el servei, retornant-lo a l'objectiu de millorar la convivència i el civisme. Una nova etapa que s'inicia amb una ampliació del servei de nit els divendres i dissabtes; amb la voluntat de seguir identificant les necessitats i situacions a treballar en aquest àmbit.

Els agents treballen en torns per parelles al carrer

Els agents treballen en torns per parelles al carrer

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració