Menú

La Taula del Primer Sector demana que l'Ajuntament de VNG sigui membre del Grup Local d'Acció Pesquer, constituït aquest mes de març

Comparteix:
20/04/2023 14:06

La trobada, la segona des que es va crear la Taula, també va acordar sol·licitar una nova inversió per arranjar camins agraris dins el terme municipal

La Confraria de Pescadors de VNG ha acollit aquest dimecres la segona reunió de la Taula del Primer Sector. Un grup de treball i debat creat l'any passat en el qual participen representants del sector primari productiu local (pagesia, pesca i ramaderia) administració local, empreses del cicle alimentari, restauració, recerca i organitzacions locals relacionades amb el consum responsable.

Fruit de la trobada, els membres de la Taula van acordar demanar a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que s'integri com a membre al Grup Local d'Acció Pesquer (GALP). Una entitat publicoprivada presentada aquest mes de març, i integrada actualment per les Confraries de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona, que té entre els seus objectius dinamitzar i potenciar l'economia blava als territoris on la pesca té una incidència substancial. Entre els seus objectius hi ha la creació de llocs de treball, la diversificació de l'activitat pesquera o la protecció del medi ambient.

Un altre dels acords presos a la reunió, va ser la petició de més inversió per arranjar camins agraris dins el terme municipal, tal com es va fer a principis d'any (Més Informació) La partida econòmica que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi destinarà és de 20.000 €, que s'executaran un cop es conegui la proposta dels pagesos locals i s'aprovi tècnicament.

La propera presentació de l'Inventari de Camins Municipals Públics elaborat per la Diputació de Barcelona, o la Guia d'experiències gastronòmiques, de recent creació, amb la qual s'afavoreix la producció, la venda i la restauració local, van ser altres dels temes tractats durant la reunió de la Taula del Primer Sector, que té previst tornar-se a trobar després de l'estiu.

Confraria de Pescadors, dimecres 19 d'abril de 2023

Confraria de Pescadors, dimecres 19 d'abril de 2023

Presentació del GALP Costa Central, 15 de març de 2023

Presentació del GALP Costa Central, 15 de març de 2023

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Consum, Mercats, Reactivem VNG
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració