Menú

Trobada entre l'Ajuntament, Mossos d'Esquadra i Policia Local per abordar accions de millora de la seguretat a la ciutat

Comparteix:
29/03/2023 14:08

La reunió també va servir per valorar les mesures realitzades fins al moment i fer previsions de cara a la temporada d'estiu

Una reunió entre el govern municipal, representants de tots els partits polítics i responsables dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local ha servit per valorar la situació actual de la ciutat pel que fa a qüestions de seguretat, i posar damunt la taula les diferents accions que s'han dut a terme durant els darrers mesos, fruit de la col·laboració entre ambdós cossos.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha explicat que durant la trobada, els responsables policials coincidien en afirmar que Vilanova i la Geltrú era una ciutat segura i dins els paràmetres que es consideren normals per una ciutat de setanta mil habitants. Tot i això, ha dit ser conscient que es genera inseguretat quan es produeixen incidents. "És cert que hi ha setmanes que es produeixen incidents i això genera inseguretat. Hem de trobar la manera – ha afirmat – de combatre-ho, perquè si no hi ha inseguretat, però la percepció és que hi és, tenim el mateix problema".

Durant la reunió es van exposar les diferents mesures que s'han dut a terme, i considera que les que s'han pres fins ara han corregit alguns dels problemes recurrents. Si bé, ha assegurat que cal continuar atents i estar-hi molt a sobre.  Blanca Albà ha explicat que les mesures d'acció i prevenció no es concentren només al barri de la Geltrú, sinó que també s'està treballant en altres punts conflictius, com la zona d'oci del passeig Marítim i la confluència entre els carrers de l'Illa de Cuba i la rambla Samà.

En el cas del barri de la Geltrú, la regidora ha explicat que coincidien diversos factors en un mateix espai "D'una banda, una alta concentració de locals d'oci nocturn que generen afluència de persones al seu voltant, més enllà dels horaris de tancament i, d'altra banda – i en referència al desnonament produït ahir al migdia al carrer del Bonaire – una casa ocupada, que generava problemes de tipus delinqüencials, baralles i incidents amb armes blanques”. Un tipus d'incidents que, segons un informe dels Mossos d'Esquadra, havien augmentat entre els anys 2019 i 2022 un 41% a tot Catalunya. "Nosaltres no som aliens a aquesta problemàtica en l'àmbit català, però creiem – ha afirmat la regidora – que les darreres intervencions ajudaran a reduir la situació que patien els veïns."

Pel que fa a la problemàtica del carrer de l'Illa de Cuba i de la rambla Samà, s'ha fet una reducció horària en un dels establiments d'oci nocturn i s'està estudiant fer-ne a d'altres, mentre se sanciona els incompliments dels horaris de tancament.

Respecte a la zona d'oci nocturn del front marítim, Blanca Albà ha explicat les mesures adoptades fins ara funcionen bé. "Hem tingut moltes reunions amb els responsables de La Daurada. Han canviat els sistemes d'entrada i de control del recinte i ens han facilitat la seva programació, cosa que ens permet – ha dit – preveure millor els dispositius de seguretat a la zona"

Les vigilàncies conjuntes entre Policia Local i Mossos d'Esquadra i la presència dels agents cívics al carrer són mesures que ja s'estan duent a terme i que, per Blanca Albà "ens han d'ajudar a canviar dinàmiques. És evident – ha dit – que costa compaginar l'oci nocturn amb el descans dels veïns, sobretot quan es concentra en certs llocs, però fa molts mesos que fem trobades amb associacions de veïns, plataformes, i comunitats de veïns per intentar canviar determinades situacions. Creiem que acabarà funcionant"

Per Blanca Albà, cal continuar treballant tots aquests aspectes per compaginar oci i descans veïnal. En aquest sentit, no s'ha mostrat partidària de traslladar l'oci als afores de la ciutat, pel component de risc associat al consum de begudes alcohòliques i la conducció de vehicles.

Ajuntament de VNG, aquest dimarts

Ajuntament de VNG, aquest dimarts

La zona del dic es tanca les nits del cap de setmana

La zona del dic es tanca les nits del cap de setmana

Controls conjunts de la Policia Local i Mossos d'Esquadra

Controls conjunts de la Policia Local i Mossos d'Esquadra

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Entitats, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració