Menú

La fira educativa del Garraf clou la tretzena edició, en el seu retorn a l'espai de la plaça de Soler i Carbonell

Comparteix:
24/03/2023 11:34

Durant els dos dies, el Punt d'Informació i Orientació acadèmica de la Zona E ha atès dues-centes consultes

La fira de sortides educatives i professionals del Garraf, Zona E, ha finalitzat aquest migdia la seva tretzena edició, en l'any del seu retorn a l'espai de la plaça del Mercat. Una fira que, novament ha estat un èxit pel que fa a la presència de joves i famílies interessades a conèixer quina és l'oferta formativa a la comarca del Garraf, així com una part de l'Alt i Baix Penedès, per poder continuar o completar el seu procés formatiu.

La Zona E d'aquest any ha comptat amb un total de 25 expositors, entre els quals s'estrenava per primera vegada el de l'Oficina de Treball de Vilanova i la Geltrú, per tal d'informar sobre la Cartera de Serveis del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

Quant a l'oferta formativa, les novetats d'enguany són un Cicle de Grau Superior de Transport i Logística i un Cicle Grau Mitjà de sistemes microinformàtics, tots dos a l'Institut Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú. Així com un Cicle de Grau Superior de Dietètica i un PFI (programa de formació i inserció) en l'especialitat de Cuina i Càtering, ambdós a l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges.

La regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateo, ha destacat el potencial formatiu que té la comarca del Garraf, una oferta àmplia que cobreix cada vegada més les necessitats i expectatives de l'alumnat. "Al Garraf l'oferta educativa és àmplia i variada. Podem trobar – ha explicat la regidora – des d'ensenyaments esportius, a ensenyaments orientats a la nàutica, l'aeronàutica i ferroviaris, el que ens fa singulars com a territori. A més - ha afegit – tenim estudis d'hostaleria, ensenyaments artístics, i aquells pensats per un públic més adult com l'escola oficial d'idiomes o la mateixa escola d'adults, a banda del que ofereixen cadascun dels instituts respecte a graus i cicles".

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, s'ha mostrat molt satisfeta per la importància i reconeixement que cada any va prenent la Zona E. Una fira que pel que fa a nivell municipal ha aconseguit incorporar en aquests darrers quatre anys, fins a vuit graus nous a més d'un programa de formació específic d'auxiliar d'infermeria "Cal remarcar aquest fet – ha dit l'alcaldessa – perquè això és símptoma de què ens anem adaptant i que anem fent innovació cap a les noves necessitats reals de la societat". "La Zona E – ha explicat – és la gran mostra que la ciutat i la comarca està preparada per donar resposta en aquest àmbit"

A banda de les persones que han assistit a la Fira a nivell particular, sigui sols o amb les seves famílies, des de l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball) es programen durant els dos dies visites guiades en grup. Enguany s'han acollit a aquesta modalitat un total de 21 centres o organismes, amb un total de prop de 1.600 alumnes, La majoria són joves que actualment estan cursant 4t d'ESO, Cicles de Grau Mitjà i programes de Formació i Inserció (PFI – PTT)

Un altre dels atractius de la Zona E és la possibilitat de resoldre els principals dubtes sobre l'oferta formativa i laboral, itineraris o la manera d'accedir-hi, gràcies a un equip de professionals que atenen en el Punt d'Informació i Orientació. En aquesta edició s'han fet dues-centes atencions personalitzades.

El format presencial no és l'única manera de saber quina és l'oferta formativa postobligatòria, ja que la Zona E també disposa d'un format virtual per aquelles persones que, o bé no han pogut anar a la fira, o bé necessiten tornar a consultar algun aspecte concret www.imet.cat/zona_educacio


Aquestes són algunes de les imatges de la Zona E 2023
https://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/albums/72177720297845432

Zona E, plaça de Soler i Carbonell, aquest dijous

Zona E, plaça de Soler i Carbonell, aquest dijous

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Joves, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració