Menú

VNG adapta el reg dels espais verds a l'excepcionalitat per sequera

Comparteix:
13/03/2023 14:49

Neteja de la bassa del parc Gumà i Ferran que es reomplirà amb aigües freàtiques

Els espais verds de VNG s'adapten a la situació d'excepcionalitat per sequera i limiten el reg al mínim imprescindible. Tal com marca el decret de la Generalitat de 28 de febrer, s'han tancat tots els sistemes de reg per aspersió i degoteig i, només en cas de necessitat, es rega amb el sistema gota a gota o amb mànega, si perilla alguna vegetació que cal mantenir o les zones que ho necessiten per sobreviure.

Les fonts ornamentals de la ciutat estan apagades i buides. Aquesta situació ha permès dur a terme el sanejament de la bassa del parc de Gumà i Ferran. El tècnic responsable de jardineria de l'Ajuntament, Josep Maria Valcarcel, explica que “es creen organismes vius que fan una biocapa que no ens interessa, perquè ens embruta l'aigua, l'intoxica”. Aquesta neteja, que es realitza amb una màquina a pressió que utilitza aigües freàtiques, és per retirar aquests residus, acumulats als fons.

Els serveis municipals aprofiten també per fer petites reparacions i en les pròximes setmanes es tornarà a omplir la bassa per evitar que mori la vegetació que hi ha a la caiguda d'aigua, formada per roques. El reompliment es farà també amb aigües freàtiques del sistema hídric del parc, cosa que no contravé el decret de sequera en cap de les seves fases, perquè aquesta aigua no es pot utilitzar com a aigua potable i, si no s'utilitza, acaba desguassant al mar.

De tota la vegetació que hi ha als espais públics de VNG, es manté el reg a l'arbrat de segon any, plantat el 2022 i al que s'ha plantat aquest 2023, perquè si no aquests exemplars moririen.

D'altra banda, el servei de jardineria ha deixat de regar totes les plantes amb flor, que estava previst canviar aquesta primavera, i en les pròximes setmanes es retiraran de les seves ubicacions. Quan la situació de sequera es reverteixi, es tornaran a plantar. Aquesta situació inclou els testos dels fanals de la plaça de la Vila i la Rambla.

Avui han començat les tasques per retirar la biocapa dels fons  de la bassa

Avui han començat les tasques per retirar la biocapa dels fons de la bassa

La bassa es reomplirà amb aigües freàtiques

La bassa es reomplirà amb aigües freàtiques

La situació d'excepcionalitat per sequera limita el reg dels espais verds

La situació d'excepcionalitat per sequera limita el reg dels espais verds

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració