Menú

La retirada dels caramels a la plaça de la Vila, principal dificultat en la neteja post-Comparses

Comparteix:
21/02/2023 14:07

El servei continua treballant en torns de 24 hores amb un dispositiu reforçat en personal i maquinària

El servei de neteja va retirar diumenge de la plaça de la Vila unes 12 tones de caramels. El dispositiu especial per deixar neta la plaça va treballar 12 hores seguides, amb un equip de 30 persones. La principal dificultat per la retirada dels caramels han estat les temperatures moderades que han fet que els caramels estiguessin molt enganxats.

"Ha estat un dispositiu intensiu" explica Marc de Arias, gerent de la Companyia d'Aigües, que gestiona la neteja viària a VNG, "hem tingut fins a 40 persones treballant alhora, ara ja hem baixat a equips d'entre 20 i 30 persones a cada torn, però estem treballant 24 hores al dia". L'objectiu del desplegament és "intentar que la ciutat es recuperi tan aviat com es pugui" diu de Arias, i detalla, "amb 4 màquines hidràuliques, més dos camions-cisterna hidràulics, estem posant tot el que tenim i alhora incorporant elements externs".

Les neteges s'ha organitzat primer al voltant dels eixos verticals de la rambla, el carrer dels Caputxins i rambla Samà, i després en els carrers transversals. Aquest ha estat el primer any que la Companyia d'Aigües ha gestionat la neteja especial de Carnaval, després de la internalització del servei el juny de l'any passat. "Per sort la ciutat està acostumada a la festa i hem estat molt acompanyats per part de totes les entitats i departaments de l'Ajuntament" agraeix el gerent de la Companyia, "ens ho hem pres com un repte com empresa, com un repte com a servei i hem de dir que tot i cadascun dels treballadors han donat el 100%".

La previsió del servei de neteja és acabar entre dijous i divendres, tenint en compte que encara queden activitats de Carnaval com el Vidalot i l'Enterro de la Sardina. "Suposem que la ciutadania ho entén", apunta Marc de Arias, "com més temperatura tenim més dificultats amb el caramel, no són les millors condicions, però és el que tenim i ens hem adaptat".

A més, d'aquí a uns dies també es durà a terme la neteja dels embornals, per eliminar les restes dels caramels que han anat a parar a les clavegueres.

La neteja dels caramels a la plaça de la Vila, principal dificultat

La neteja dels caramels a la plaça de la Vila, principal dificultat

El dispositiu de neteja està treballant 24 hores

El dispositiu de neteja està treballant 24 hores

Reforç en maquinària i personal en la neteja de Carnaval

Reforç en maquinària i personal en la neteja de Carnaval

La neteja s'ha organitzat al voltant dels eixos verticals i transversals

La neteja s'ha organitzat al voltant dels eixos verticals i transversals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració