Menú

Les obres dels dos nous aparcaments de dissuasió de la C-246-Zamenhof i Ronda Ibèrica-Masia d'en Frederic començaran a finals de març

Comparteix:
15/02/2023 12:07

Els dos nous espais incrementarem la capacitat de l'anella perifèrica d'aparcaments de dissuasió en 385 noves places.

L'anella d'aparcaments perifèrics de dissuasió de Vilanova i la Geltrú creixerà amb la incorporació de dos nous espais a la c-246 i a la ronda Ibèrica.

El primer d'aquests aparcaments es troba al peu de la C246a-Zamenhof. Tindrà una capacitat per  a 141 vehicles. Serà el primer de l'anella que donarà cobertura al trànsit que arribi des del sector oest de Vilanova. S'ha projectat una actuació poc invasiva que deixarà el terra natural del solar sense asfaltar i preveu fer accessos a l'aparcament amb sauló compactat. A l'espai és previst, amb posterioritat a la seva posada en funcionament, la plantació de 56 arbres com ametllers, garrofers i pins i 201 arbusts, mata llentiscle i marfull, que delimitaran els passadissos de l'aparcament i dotaran de zones d'ombra l'espai.

L'aparcament també comptarà amb un sistema d'enllumenat autònom alimentat per energia solar amb un total de 16 lluminàries amb làmpades LED. La gestió de l'aparcament no es farà amb parquímetres sinó que es farà des de l'aplicació de l'empresa VNG aparcaments. El pressupost de l'obra preveu un cost de 184.000 €.

Descarrega aquí l'app:

per a dispositius Apple

per a dispositius Android

L'espai oferirà servei als vehicles provinents des de la banda de Tarragona (Cubelles, Cunit, Calafell, etc.). La proximitat a l'eix comercial de Francesc Macià, a menys de 250 metres, fan d'aquest espai una alternativa per accedir a peu a aquest eix. Des de la zona d'aparcament es podrà accedir a peu a equipaments com la biblioteca Armand Cardona Torrandell, a 650 m o al Cap i Centre Cívic de Sant Joan, a 900 i 850 metres respectivament. Aquest aparcament també donarà servei a les platges de la ciutat, ja que els vianants podran travessar a peu l'Ortoll tot enllaçant amb el camí de Sant Gervasi que connecta amb el mar.

El segon aparcament és el de la ronda Ibèrica-Masia d'en Frederic. Aquest serà un espai de gran capacitat, fins a 244 places. Facilitarà l'accés a peu a equipaments com la residència dels Josepets, el centre de dia Masbau o equipaments culturals municipals com l'auditori Eduard Toldrà, la Sala, el teatre Principal, el museu Can Papiol o l'arxiu comarcal del Castell de la Geltrú.

Durant l'execució és previst plantar 14 lledoners entre  les línies d'aparcament i per delimitar el passadís per als vianants i trasplantar dos dels 4 llimoners que ja hi eren prèviament al solar. L'aparcament estarà il·luminat amb  4 columnes de 12 m d'alçada, amb 4 làmpades LED a cadascuna. El pressupost d'execució preveu un cost de poc més de 163.000 €. El projecte preveu una futura ampliació de l'aparcament des del sector oest que el faria créixer en 30 places més.

L'objectiu de l'anella d'aparcaments perifèrics és crear infraestructures que faciliten l'accés de les persones a peu fins al centre o a equipaments essencials com centres de salut, mercats o eixos comercials amb recorreguts que no superin els 15/20 minuts. Consulteu la distribució dels aparcaments de dissuasió

Podeu consultar els projectes dels nous aparcaments en aquests enllaços:

Projecte d'aparcament dissuasiu al c. Doctor Zamenhof

Projecte d'aparcament dissuasiu al c. Masia d'en Frederic

882 noves places d'aparcament

La posada en marxa dels dos nous aparcaments incrementarà en 385 el nombre de places. Una capacitat que se sumarà a les 497 places creades recentment en l'ampliació de l'aparcament de la ronda Ibèrica- Jutjats, ronda d'Europa-platges i també en l'avinguda dels Països catalans.

Vilanova i la Geltrú és la tercera, practament empatada amb la segona, ciutat en nombre de places d'aparcament, segons una anàlisi comparativa feta a partir de les dades públiques dels plans de mobilitat de municipis de la província de Barcelona amb rangs demogràfics similars (municipis sobre els 70.000 habitants). La capital del Garraf compta avui amb una ràtio de 286 places d'aparcament per cada 1.000 habitants. Els municipis de Rubí (79.007 habs.) amb 291 places x cada mil habitants i de Sant Cugat (95.725 habs.) amb una ratio de 289 aparcaments ocupen la primera i segona posició respectivament.

L'execució de les mesures del projecte de Pacificació del Centre de la ciutat, que deriven de les propostes incloses en el Pla de Mobilitat vigent, han comportat un increment en l'oferta de l'aparcament a la ciutat. Un dels objectius del pla és l'apliació de mesures que propiciïn a modificar els hàbits dels conductors a l'hora de desplaçar-se. Encoratjar els conductors a deixar el vehicles en favor d'alternatives com anar a peu, en bicicleta o transport públic passa necessàriament per facilitar i oferir eines que permetin aquest canvi de modalitat. L'estacionament és gratuït per als residents i de pagament per als conductors de fora del municipi. Per als conductors de fora s'estableix una tarifa tova de 2,10 € per tot el dia, un preu fixat i universal per a tota la xarxa d'aparcaments dissuasius.

El nombre de places d'aparcament és un indicador dinàmic. Durant la pandèmia es van eliminar 295 places d'aparcament en alguns carrers per ampliar les voreres i garantir les distàncies de seguretat amb els vianants. D'aleshores ençà, un total de 181 places han tornat al seu estat original per la qual cosa només s'han eliminat 114 places.

.

.

Reunió amb els veïns del Molí de Vent per parlar del carril bici de Francesc Macià i l'aparcament de dissuasió de Zamenhof

Reunió amb els veïns del Molí de Vent per parlar del carril bici de Francesc Macià i l'aparcament de dissuasió de Zamenhof

El solar on es farà l'aparcament de dissuasió ronda Ibèrica - Masia d'en Frederic

El solar on es farà l'aparcament de dissuasió ronda Ibèrica - Masia d'en Frederic

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració