Menú

L'Ajuntament de VNG se suma a la crida de suport a la població de Turquia i Síria afectada pel terratrèmol

Comparteix:
09/02/2023 15:08

Tothom qui vulgui pot fer aportacions a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Davant la situació d'emergència provocada dilluns per diversos terratrèmols que han sacsejat el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Les víctimes mortals, el nombre de ferits i els danys materials no paren de créixer des de dilluns. Milers de persones s'han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre les tasques de rescat continuen de manera frenètica.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha respost a la crida aportant 2.000€ al Fons Català, que té una trajectòria de suport a respostes d'emergència en aquests territoris en el marc de la campanya "Món Local Refugi”, i actualment està en procés d'identificació de les respostes d'emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció.

Per destinar fons a la campanya d'emergència, es poden fer arribar donacions tant públiques com privades als següents comptes bancaris, incloent el concepte “Campanya 3829 – Terratrèmol”:

Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

En aquest primer moment, les organitzacions humanitàries estan donant suport als esforços de resposta immediata urgent. Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s'han vist greument afectats. 

Com es vehiculen els ajuts?

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destina part del pressupost a finançar projectes d'ajut humanitari i de reconstrucció de la zona i la societat afectada a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del quual n'és membre des de l'any 1993.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és un organisme format per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes. Gestiona de forma conjunta els recursos econòmics aportats per les institucions associades evitant duplicitats en l'ajut i la dispersió d'esforços. Organitza campanyes de suport a la població de les zones afectades i realitza el seguiment de tots els projectes que es financen.

Els projectes subvencionats responen a criteris d'efectivitat i de coherència amb les necessitats dels afectats. Així les contraparts que duen a terme el projecte són ONG catalanes que ja estan treballant al territori abans de la situació d'emergència o entitats socials vinculades al territori compromeses amb la transformació social.

Imatge: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Imatge: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració