Menú

La Policia Local ha interposat 17 denúncies en el marc d'una nova campanya contra els abocaments incontrolats

Comparteix:
21/12/2022 14:14

S'han fet controls en aquells sectors de Vilanova i la Geltrú on, de manera reiterada, es produeix un major nombre d'abocaments

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú va finalitzar la setmana passada una nova campanya de control contra els abocaments de residus en trama urbana. L'acció duta a terme, entre el 5 i el 16 de desembre, ha estat planificada de manera coordinada per la Policia Local, les Regidories de Medi Ambient i d'Espai Públic i la Unitat d'Expedients Sancionadors, amb l'objectiu de detectar aquelles persones que infringeixen les ordenances municipals de gestió de residus, i de civisme i convivència a la ciutat.

Durant les dues setmanes s'ha dividit la ciutat en diferents sectors, amb un total de 20 punts de control en aquells espais on es detecta habitualment un major nombre d'abocaments, així com en aquells indicats com a més problemàtics per part de les associacions veïnals.

En aquesta ocasió s'han obert un total de 17 expedients sancionadors, 16 a persones a títol individual i 1 a una empresa dedicada al buidatge de pisos i locals. 5 de les denúncies han estat per llençar escombraries fora dels contenidors, 3 per llençar runa dins els contenidors, 2 per llançament de residus en abocadors clausurats, i la resta per llençar restes de poda, palets, ferralla i altres tipus d'andròmines fora dels llocs habilitats per fer-ho.

Les 17 denúncies han estat ocasionades per infraccions greus de les ordenances. En el cas de les conductes més lleus, la denúncia s'ha substituït per informació sobre les obligacions recollides en les ordenances municipals, així com informació dels diferents llocs on es poden portar les deixalles i andròmines (Punt Net, Deixalleria Mòbil...)

El tipus i lloc de l'abocament o la reincidència són factors que determinen la gravetat dels fets i, en conseqüència, l'import de la sanció.

Neteja d'abocaments il·legals en el medi natural

En paral·lel a aquesta campanya de control, aquests dies s'estan fent treballs de neteja en espais del medi natural on, de manera il·legal, es produeixen abocaments il·legals de residus. La neteja d'aquests espais va acompanyat d'un tancament perimetral de la zona. Cal recordar que està totalment prohibit abocar residus fora dels llocs habilitats.

Campanya de control d'abocaments

Campanya de control d'abocaments

.

.

Neteja d'espais naturals (aquest matí)

Neteja d'espais naturals (aquest matí)

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració