Menú

Actuacions de millora i conservació a l'espai dunar protegit de la Platja Llarga

Comparteix:
13/12/2022 12:31

S'ha col·locat nous cartells informatius, reposat les tanques, i plantat vegetació dunar de reforç de l'ecosistema

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha realitzat aquesta tardor diverses accions de millora, conservació natural i senyalització de l'ecosistema dunar i dels sorrals costaners en l'espai protegit de la Platja Llarga, amb l'objectiu de potenciar hàbitats d'interès comunitari en els ecosistemes dunars i de rereduna.

A banda de millorar els ecosistemes, aquestes actuacions permeten també “aconduir el flux de visitants per zones de trànsit adequades, una millora paisatgística, i afavorir la informació ambiental i els usos per preservar els valors de la Platja Llarga”, com explica el regidor de Medi Ambient, Xavier Serra.

En concret s'ha col·locat nous cartells informatius de la zona, s'han fet reposicions i millores de les tanques cinegètiques i del tancat de pal i corda, i també s'ha plantat vegetació dunar de reforç de l'ecosistema. En total s'han plantat 430 unitats de les espècies borró (ammophila arenaria), crucianel·la marítima (crucianella marítima), alorens (ononis natrix ssp ramosissima), i timó de platja (teucrium polium ssp dunense). 

Les intervencions de millora a l'espai dunar protegit (zona humida i sorral costaner) de la Platja Llarga han estat possibles gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. En la convocatòria d'ajuts per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits, la Generalitat ha subvencionat el 90% dels 15.225 euros que ha costat tot el projecte. Part d'aquesta subvenció prové del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

S'ha reposat les tanques

S'ha reposat les tanques

Plantació de vegetació dunar

Plantació de vegetació dunar

La nova cartelleria informativa

La nova cartelleria informativa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració