Menú

El govern presenta una proposta de pressupost que prioritza l'atenció a les persones

Comparteix:
01/12/2022 14:35

Important esforç en la cerca d'ingressos i previsió d'inversió per la caserna de la Policia Local

El govern municipal ha començat a presentar la proposta de pressupost pel 2023 a les entitats i els grups polítics municipals. Ahir, en el marc del Consell Municipal de Veïns i Veïnes, la regidora d'Hisenda, Conxi Martínez, va explicar el projecte econòmic per a l'any vinent, que puja a 110,5 milions d'euros i té com a trets característics l'increment important d'algunes partides, l'aposta per millorar l'espai públic i seguir augmentant l'acció social, l'esforç per aconseguir més ingressos i l'inici d'inversions destacades com la nova caserna de la Policia Local.

L'alcaldessa, Olga Arnau, va avançar que les xifres presentades marquen “les línies essencials, però estem treballant amb tots els grups polítics del plenari per tancar el document definitiu”. L'alcaldessa considera “molt difícil fer un pressupost amb les condicions econòmiques en què es troba l'Ajuntament”, però creu que “és la nostra responsabilitat elaborar-lo, treballar-lo amb els grups i intentar dotar la ciutat d'un pressupost nou per l'any que ve”.

Els conceptes que incrementen i que el govern proposa incorporar l'any 2023 són el subministrament d'energia, que passa d'1,8 a gairebé 3 milions d'euros, l'aportació a AISSA (acció social), que creix 850.000 €, l'aportació al transport urbà, que passa dels 2 als 2,8 milions d'euros, i el cost del personal, que passa del 34,8 als 38 milions d'euros, amb l'estabilització de la plantilla, d'obligat compliment per a totes les administracions. A més la proposta també incorpora les subvencions a les entitats locals, que sumen 1,2 milions d'euros, i que van quedar fora del pressupost 2022.

“És un pressupost que recull les necessitats essencials de la ciutat” va dir Martínez, “hem fet un esforç per obtenir més ingressos, explorant totes les línies d'ajuts disponibles, i també hem fet una reducció de la majoria de partides del pressupost ordinari” afegeix la regidora, tot recordant que l'any vinent els impostos i les taxes municipals no s'apugen.

Pel que fa a les inversions, el projecte més destacat és l'inici de la construcció d'una nova Prefectura de Policia, amb 6,5 milions d'euros, finançats amb un crèdit amb carència, que es començaria a pagar en el moment que s'hagin pagat els crèdits pendents. També hi ha una previsió de destinar 2 milions d'euros per a la rehabilitació d'Edifici Calderes com a espai social i comunitari, 1,5 milions en millores de l'enllumenat per millorar l'eficiència energètica, 1 milió per adquisició de pisos exercint el dret de retracte, i un conjunt de millores en les instal·lacions esportives com la reparació de les cobertes dels pavellons de Casernes i Isaac Gálvez. En les inversions municipals per l'any 2023 el govern proposa incloure els mòduls d'acció social, si no s'aconsegueix la subvenció demanada, l'inici de la reforma de l'avinguda de Vilafranca, al Tacó (150.000 €) i la millora de la cruïlla de la C-246 (92.000 €).

Olga Arnau anuncia que “volem, malgrat els increments a què hem de fer front necessàriament, continuar garantint les partides que són prioritàries, especialment les destinades a l'atenció a les persones”. Per això el reforç a l'acció social es veu reflectit en propostes com el manteniment dels ajuts d'urgència social (150.000 €), els ajuts a la pobresa energètica (120.000 €), els ajuts a l'habitatge i l'exclusió social (250.000 €), i les subvencions a entitats de benestar social (50.000 €). Augmenten les partides com la de centres oberts, que ara arribarà a més de 435.000 €, també creix l'aportació per al benestar emocional, pel servei d'agents de civisme i pels punts liles.

En el manteniment i millora de l'espai públic destaquen els 900.000 € vinculats a les millores en l'enllumenat, que se sumen a la subvenció aconseguida, els 451.000 € de conservació i millora de l'espai públic, la recollida de residus i cartró, amb 4.185.000 €, i la neteja viària a 3,6 milions de €.

Aquest matí la proposta de pressupost per al 2023 també s'ha presentat als agents econòmics.

El Consell Municipal de Veïns i Veïnes, ahir al saló de Plens

El Consell Municipal de Veïns i Veïnes, ahir al saló de Plens

Reunió amb entitats econòmiques de VNG al Clúster

Reunió amb entitats econòmiques de VNG al Clúster

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració