El projecte ‘Sumant-hi multipliques' vol contribuir a la igualtat d'oportunitats d'infants i joves
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa “Sumant-hi, multipliques”, un projecte de col·laboració entre entitats, clubs i empreses amb l'Ajuntament amb l'objectiu de contribuir a la igualtat d'oportunitats d'infants, adolescents, joves i de les seves famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Pretén facilitar-los l'accés i la participació en espais de socialització, programes i activitats de lleure, esportives, culturals i d'altres en condicions d'equitat.
El projecte està pensat perquè s'hi adhereixin entitats sense afany de lucre, fundacions, clubs, escoles, AFAs i AMPAs, empreses que organitzen activitats extraescolars, i també serveis municipals. Cadascuna pot facilitar l'accés i la participació d'aquests infants i joves en situació de vulnerabilitat a les activitats que organitzin, sigui amb una reserva especial de places, amb places gratuïtes, amb preus reduïts, amb terminis de pagament flexibles, fer una activitat puntual de manera gratuïta, o amb qualsevol altre tipus d'avantatge que es pugui oferir.
El regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, explica que l'objectiu és “promoure el sentiment de pertinença mitjançant el coneixement i relació amb el teixit social de la ciutat, a la vegada que estem donant suport als infants, adolescents i joves potenciant el desenvolupament de la seva personalitat i socialització, i potenciant les seves habilitats”.
Antecedents del programa
El 2015 la Xarxa de Centres Oberts va posar en marxa el projecte de Circulació Social, i en els primers 4 cursos de funcionament es va arribar a 23 acords anuals amb entitats de diferents àmbits i a - infants i adolescents que van gaudir dels avantatges d'aquesta col·laboració.
La circulació social, entesa com l'oportunitat de participar en activitats, recursos i espais de socialització de la ciutat a partir dels interessos i habilitats de cada infant i adolescent, ha afavorit el desenvolupament integral de tots i totes les que hi han participat, alhora que fa de Vilanova i la Geltrú una ciutat per a tothom, més inclusiva i solidària.
És per aquest motiu que el curs 2022-2023 es proposa ampliar l'abast del projecte, arrel d'una comissió de treball conjunt entre la Regidoria d'Acció Social i la d'Infància i Joventut de la qual formen part la Xarxa de Centres Oberts i el Projecte de Joves en situació de vulnerabilitat. L'objectiu és ampliar el nombre d'entitats, clubs i empreses col·laboradores i, sobretot, afavorir la participació dels infants, adolescents, joves i de les seves famílies que viuen a la ciutat i que tenen contextos de vulnerabilitat social, i ja no només d'aquells/es que participen a la Xarxa municipal de Centres Oberts.
El programa, que vol facilitar la participació de les famílies en espais de socialització i suport mutu, s'adreça a infants, adolescents i joves fins a 29 anys i les seves famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat, a partir de la proposta dels serveis municipals que els derivin.
Tota la informació per a les entitats que s'hi vulguin adherir, aquí