Menú

Dispositiu especial de seguretat i neteja durant la revetlla de Sant Joan

Comparteix:
16/06/2022 15:20

El dispositiu es concentrarà a les zones de màxima afluència de públic, principalment la façana marítima i les platges

La Revetlla de Sant Joan 2022 serà la primera que es farà sense les restriccions derivades de la pandèmia per la #covid19. És per aquest motiu que des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'està treballant en un dispositiu molt similar als d'anys anteriors, en matèria de seguretat ciutadana, mobilitat circulatòria al barri de mar i neteja de les platges i espais públics amb més concentració de persones durant la revetlla.

Seguretat Ciutadana

El dispositiu de Seguretat Ciutadana durant la nit del 23 de juny es farà de manera coordinada entre la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, que destinarà entre 25 i 30 agents, i Mossos d'Esquadra. Ambdós cossos policials vetllaran per la detecció i prevenció dels incidents que es puguin produir. Amb aquest objectiu s'ubicaran patrulles permanents en diferents punts de la façana marítima i presència itinerant a peu de platja, així com en aquells altres espais de la ciutat on se celebrin revetlles, com seria el cas del Parc de la Quadra de la Torre d'Enveja.

També s'establiran controls d'alcohol i drogues en vies urbanes i interurbanes. Els controls es faran a totes les persones que estiguin implicades en accidents de circulació o que hagin comès algun tipus d'infracció de trànsit, però també se'n faran de manera aleatòria, per tal prevenir accidents derivats del consum de begudes alcohòliques o drogues. La Policia local també vetllarà perquè no se subministrin begudes alcohòliques a menors d'edat i sancionarà als establiments o persones que incompleixin la normativa.

El dispositiu de seguretat ciutadana estarà coordinat també amb el Servei d'Emergències Mèdiques que establirà el seu centre d'operacions al Centre Cívic de Mar, on hi haurà un punt de primers auxilis amb personal mèdic i d'infermeria. Per donar cobertura a tota la franja marítima ubicarà tres ambulàncies, amb unitats de suport vital avançat i personal d'infermeria, a la platja del Far, platja de Ribes Roges i platja d'Adarrò.

Punt Lila

El servei de Punt Lila municipal és un recurs informatiu i d'atenció a les violències masclistes en espais de concurrència pública, i formarà part novament del dispositiu especial amb motiu de la Revetlla de Sant Joan. S'instal·larà a l'Oficina d'Informació Turística del passeig de Ribes Roges, i comptarà amb personal especialitzat en violències masclistes i agents de convivència. Si una persona pateix o és testimoni de violència per raó de gènere o orientació sexual trobarà en aquest espai un punt on rebrà informació i serà atesa per personal especialitzat. Aquest, però no serà l'únic, ja que la discoteca La Daurada també instal·larà dins el seu recinte un segon Punt Lila, per atendre i donar resposta ràpida a possibles casos d'assetjament o violència masclista.

Mobilitat al barri de mar

Com ja s'havia fet en anys anteriors, la Policia Local regularà els accessos a la façana marítima i al barri de mar, per tal d'assegurar un bon flux circulatori. En el cas que l'afluència de vehicles fos molt alta i això pogués originar un problema perquè hi poguessin accedir i circular els vehicles d'emergència, es tallarien els accessos des de la ronda d'Europa. Els talls serien intermitents fins que la situació quedés resolta.

Neteja de les platges i l'espai públic

L'ordenança d'aquest any obligarà al tancament de xiringuitos, discoteques i locals d'oci a les 5 de la matinada. Una hora més tard s'iniciarà el dispositiu especial de neteja a la platja d'Adarrò i de Ribes Roges, i s'anirà estenent fins a la platja del Far, per tal que la sorra estigui lliure de residus i en condicions per rebre els primers banyistes del dia.

La Regidoria d'Espai Públic establirà un dispositiu format per una cinquantena d'operaris que treballaran en diferents torns. A partir de la mitjanit hi haurà un equip de quatre persones que farà tasques de neteja manual a totes les platges. A partir de les 6 del matí, aquest equip s'incrementarà amb 15 persones més, per realitzar la neteja general. També es faran tasques de neteja a les platges de Sant Gervasi, de l'Aiguadolç, de l'Ibersol i Platja Llarga.

El dispositiu de neteja també contempla el reforç de la neteja en aquells espais o places de la ciutat on se celebrin revetlles, com és el parc de la Quadra de la Torre d'Enveja, i els seus voltants.

Espai nidificació Corriol Camanegre

Enguany mereix especial atenció l'espai de protecció del Corriol Camanegre a la platja de Ribes Roges. A hores d'ara hi ha nidificació activa en diversos punts de la zona delimitada amb tanques. Per aquest motiu es recorda la total prohibició d'entrar al tancat i de llençar pirotècnia a prop de l'espai. Des de la Regidoria de Medi Ambient es reforçarà la retolació i senyalització que indica l'espai de protecció d'aquesta au, i s'apel·la a la responsabilitat de tothom per evitar que pugui ser molestada.

Dispositiu de neteja

Dispositiu de neteja

Dispositiu de seguretat

Dispositiu de seguretat

Punt lila

Punt lila

Corriol Camanegre

Corriol Camanegre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Festa, Neteja, residus i reciclatge, Seguretat i prevenció, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració