Menú

VNG proposa una gestió dels jardins i espais verds urbans més sostenible

Comparteix:
18/05/2022 13:38

El Ple debatrà dilluns una nova licitació del servei de jardineria

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú prepara un nou model de gestió dels jardins i els espais verds de la ciutat. Dilluns el Ple debatrà la licitació del servei de Jardineria que contempla un nou enfocament en la gestió del verd urbà, orientada a una jardineria més sostenible. La proposta inclou una naturalització dels espais verds públics i el foment i protecció de les espècies autòctones i de la biodiversitat en la naturalització dels escocells dels arbres i en la transformació de gespes a prades naturals. També preveu una reducció del consum d'aigua destinat al reg d'aquests espais.

El projecte de gestió de les zones verdes inclou una partida econòmica anual per plantació d'arbrat i una altra per la millora contínua dels espais verds mitjançant petites inversions.

D'altra banda, per garantir una bona qualitat del servei, el nou contracte incorpora mecanismes de control i seguiment, i un pagament en funció dels serveis efectivament prestats. L'import de sortida és de 2.798.031 euros anuals (IVA exclòs), i una durada de tres anys més dos prorrogables.

El nou contracte incorpora, per un costat, les millores socials que ja té el personal actual del servei, que serà subrogat per l'empresa adjudicatària, i per l'altra les noves taules salarials del conveni estatal de jardineria, que s'ha signat recentment. Amb tot, no s'hi ha pogut incorporar una de les demandes del personal de la jardineria, concretament la reducció de la jornada laboral de 37,5 a 35 hores setmanals. Tot i que el març de 2019 el ple municipal va aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit, i que des del govern municipal aquesta condició es veu amb bons ulls, informes jurídics i d'intervenció indiquen que no es pot contemplar com a requisit en el plec de la licitació. No obstant això, el govern ha manifestat al comitè d'empresa la seva predisposició per mediar amb l'empresa adjudicatària i facilitar al màxim l'aplicació de la jornada de 35 hores un cop adjudicat el contracte.

El servei de jardineria a Vilanova i la Geltrú és prestat ara mateix per l'empresa Valoriza a la major part del terme municipal, i també per la Mancomunitat Tegar en alguns barris i espais municipals. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va encarregar un estudi per valorar la viabilitat d'assumir la gestió directa del servei a través del Tegar, però davant la impossibilitat de posar en pràctica aquesta opció, s'ha promogut la licitació.

La proposta de contracte es portarà a aprovació del Ple municipal en una sessió extraordinària el dilluns 23 de maig.

El nou servei de jardineria promourà la naturalització

El nou servei de jardineria promourà la naturalització

La licitació del nou contracte inclou plantació d'arbrat i altres millores

La licitació del nou contracte inclou plantació d'arbrat i altres millores

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració