Menú

L'Ajuntament enllesteix un acord per obrir un aparcament dissuasiu a l'av. de Cubelles vora la C-246a

Comparteix:
09/05/2022 14:00

Aquests aparcaments són gratuïts per als residents i amb una tarifa tova per als conductors de fora

Vilanova i la Geltrú comptarà ben aviat amb un nou aparcament dissuasiu en un solar a l'avinguda de Cubelles peu de la C-246a. El Govern està ultimant l'acord al qual s'ha arribat amb la propietat d'aquest solar per poder crear un espai d'aparcament alternatiu a la zona oest de la ciutat.  

Un cop enllestida la tramitació i adequació del solar, es preveu que el nou espai ajudi a absorbir l'estacionament dels vehicles que entren a la ciutat des de l'oest. Això permet completar en aquest sector, que ara no compta amb oferta d'estacionament de dissuasió, l'actual anella d'aparcaments perifèrics urbans. Com és habitual, l'empresa VNG Aparcaments en serà la responsable de la gestió i adequació d'aquests espais. L'estacionament és gratuït per als residents (aquells que compten amb el distintiu que els acredita com a vehicles residents) i de pagament per als conductors de fora del municipi. Per als conductors de fora s'estableix una tarifa tova de 2,10 € per tot el dia, un preu fixat i universal per a tota la xarxa d'aparcaments dissuasius.

La seva proximitat a equipaments com el CAP o el Centre Cívic  de Sant Joan, a 900 i 850 metres respectivament o a 650 m de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, el fan una excel·lent alternativa per als conductors que vulguin accedir a l'eix comercial de Francesc Macià, que es trobarà a 240 metres del nou aparcament.

A mig termini el govern municipal treballa en l'obertura de dos nous aparcaments dissuasius a Vilanova i la Geltrú. El primer d'aquests a la zona nord, a la ronda Ibèrica en el sector proper al Llimonet i que és previst que pugui acollir fins a 500 vehicles. El segon està previst en un solar adjacent a la rambla de Sant Jordi, i comptarà amb una capacitat aproximada semblant. 

El Regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios i Asensio, ha explicat que aquestes noves infraestructures  “faran créixer l'oferta d'estacionament en 1.000 places més que ens permetrià duplicar la capacitat dels actuals espais ja en funcionament”.

Anella amb més de 1.000 places d'aparcament perifèric

Amb aquest nou espai la ciutat ampliarà, en molt poc temps, l'oferta d'aparcament dissuasiu.  Aquestes infraestructures faciliten l'accés de les persones a peu amb recorreguts que no superen en cap cas els 15/20 minuts caminant fins al centre o a equipaments essencials com centres de salut, mercats o eixos comercials. 

La millora de l'accessibilitat i senyalització d'aquests itineraris de connexió entre aquests aparcaments i el centre vila seran una part de les actuacions a desplegar dins les intervencions a curt i mig termini que es finançaran amb la subvenció dels fons Next Generation.  Aquestes accions ajudaran  a crear itineraris segurs per a vianants i ciclistes com a formes d'impulsar la mobilitat activa i sostenible.

La xarxa d'aparcaments dissuasius perifèrics de Vilanova i la Geltrú començarà ara a l'aparcament de l'Avinguda Cubelles amb la C-246a. Serà el primer aparcament de la ciutat a la zona oest a una distància de menys d'1 quilòmetre del Cap i el Centre Cívic de Sant Joan i a 240 metres de l'avinguda de Francesc Macià.

El següent aparcament és el dels Jutjats. Aquest se situa la ronda Ibèrica i té una capacitat de 283 places. Aquest espai es troba a 800 metres del mercat del Centre. 

Seguint la ronda Ibèrica cap a l'est hi ha els dos aparcaments de l'Hospital de Sant Antoni Abat amb 135 i 126 places més. Aquests espais es troben a 700 metres de la plaça de la Vila.  

De la ronda Ibèrica passem als aparcaments de dissuasió de la ronda d'Europa. Allà trobem les 197 places de l'aparcament de la ronda Europa davant del Leroy Merlin (a 1.150 metres de la plaça de la Vila o de la platja del Far). Aquest darrer espai pot créixer fins a 200 places més amb els vehicles si s'aprofita la resta de l'esplanada del solar que actua com aparcament no regulat. També a la ronda d'Europa es troba l'aparcament en un solar a tocar de la Inspecció Tècnica de Vehicles (a 550 metres de la platja del Far o 1.050 metres del monument a Francesc Macià) i amb una capacitat de 117 places.

Tota aquesta xarxa d'espais per a deixar el cotxe abans d'accedir al centre són un dels pilars del pla de pacificació del centre de Vilanova i la Geltrú. La previsió a mig i llarg termini és continuar habilitant altres espais en el perímetre de la ciutat per incrementar una oferta d'estacionament que serà cada cop mes necessària quan s'activi la zona ZEB de baixes emissions en 2023 i que obligarà a restringir el pas de vehicles a tot el centre pacificat.

.

.

Les obres d'ampliació de  l'aparcament dissuasiu dels jutjats a la ronda Ibèrica

Les obres d'ampliació de l'aparcament dissuasiu dels jutjats a la ronda Ibèrica

.

.

El darrer dels aparcaments dissuasius obert és el de la ronda d'Europa-ITV

El darrer dels aparcaments dissuasius obert és el de la ronda d'Europa-ITV

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració