Tercera edició del congrés de riscos laborals, el 5 i 6 de maig a Neàpolis
La tercera edició del Congrés de Prevenció de Riscos, Seguretat i Salut Laboral, RiscCat, analitzarà l'impacte de la digitalització a les empreses. La Covid-19 ha obligat a instaurar a molts llocs el teletreball i a digitalitzar algunes tasques. Els riscos associats a aquesta nova modalitat de treball centraran part de les ponències que es duran a terme els dies 5 i 6 de maig a Neàpolis.
RiscCat recupera aquest any la presencialitat, després de l'edició en línia de l'any passat i de suspendre el congrés de 2020 per la pandèmia. La regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, explica que "és un congrés que té uns objectius molts clars i definits com és conscienciar i crear cultura d'empresa en la prevenció". La regidora considera que "és un dels congressos que s'adapta més a la realitat del moment. És un punt de trobada pels professionals del sector, són temàtiques que van variant molt en el dia a dia". Martínez valora molt positivament el fet que enguany es parli "del que representa el teletreball i com repercuteix en l'ambient laboral i en la salut de les persones" i, en definitiva de "com disminuïm l'accidentalitat en les empreses del nostre territori".
El degà del Col·legi d'Enginyers Garraf-Penedès, Xavier Jiménez, ha detallat el contingut de les 15 ponències, destacant, per exemple, la participació de la Inspecció de Treball, "que cada any ens fa balanç en matèria d'inspeccions. És una informació molt interessant per persones que porten riscos laborals a les empreses".
Pel que fa a la digitalització, Jiménez explica que "es va fer un canvi molt important a les oficines, amb la Covid-19, però ara estem en procés de digitalització en altres àmbits". Un exemple és el sector de la construcció, "jo crec que en els pròxims anys anirem veient tothom intentarà anar amb tauletes".
A banda de les exposicions relacionades amb la digitalització, també es tractaran altres temes d'actualitat relacionats amb la prevenció de riscos laborals, com ara la manipulació de l'amiant, que cal tenir molt en compte davant de l'augment de les instal·lacions fotovoltaiques a les teulades, o els protocols d'assetjament per qüestions de gènere.
RiscCat està organitzat pe Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials Garraf-Penedès, amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Gremi d'Hostaleria de VNG, el Gremi de Constructors, el Col·legi d'Aparelladors de Vilafranca del Penedès, EGARSAT Mútua, UMIVALE Activa Mútua, CCOO, UGT, la Federació Empresarial Gran Penedès (FEGP) i 2-CARE.
La inscripció és gratuïta i es pot fer AQUÍ
Consulta el programa AQUÍ