Menú

Celebració del 8 de març amb diverses activitats

Comparteix:
07/03/2022 10:34

El Dia Internacional de les Dones vol reivindicar el feminisme i denunciar el sexisme

En el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convida la ciutadania a participar a les activitats organitzades al voltant de la jornada que reivindica els drets de les dones.

Així, aquest dimarts 8 de març, a les 12 h a la plaça de la Vila, es farà la lectura del manifest institucional conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. Enguany la lectura anirà a càrrec de tres alumnes de 3r d'ESO de l'institut Manuel de Cabanyes: Candela Caelles, Daniela Janetti i Maria Bernal. L'alumnat de l'institut ha participat a una formació en periodisme i perspectiva de gènere per aprendre a enfocar la realitat des de les ulleres violetes.

A continuació, les membres d'Alma Calí interpretaran una dansa circular, sota la direcció de María Plantón. El cercle és una forma geomètrica que simbolitza el cicle on la vida floreix incansable.

El grup Dones, Identitat i Diversitat (DID) ha confeccionat artesanalment i penjarà, un any més, el guarniment al balcó de la façana de l'Ajuntament.

El regidor de Convivència i Equitat, Jaume Aliaga, ha recordat que “el 8 de març ha de servir per lluitar pels drets, la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia. Hem de treballar per eradicar les desigualtats, la violència i la discriminació contra les dones, i encara ens queda molta feina per fer”. En la línia del manifest municipalista, Aliaga ha afirmat que “els governs municipals ens hem de comprometre a incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques municipals, per una societat lliure d'estereotips on hi hagi una millor convivència”.

A banda del manifest, la Regidoria de Convivència i Equitat visibilitzarà la commemoració del 8M amb la col·locació de pancartes amb lemes d'empoderament feminista a les façanes dels set centres cívics municipals.

El mateix 8 de març, entitats feministes de la ciutat han convocat actes oberts a la ciutadania que es poden consultar al web municipal i a l'agenda de l'Àgora de primavera, on també hi ha entrevistes i recomanacions literàries i audiovisuals.

Les biblioteques municipals, el Centre d'interpretació del Romanticisme masia d'en cabanyes i entitats com l'Associació de Dones Feministes La Frontissa, l'AFA Sant Jordi, Bullanga feminista, L'Esquerda, Arran i COS s'han sumat a l'organització d'activitats aquests dies.

Podeu consultar tots els actes aquí

El grup Dona Identitat Diversitat participa cada any a la celebració del 8M

El grup Dona Identitat Diversitat participa cada any a la celebració del 8M

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració