Menú

El nou parc comercial de Vilanova i la Geltrú comptarà amb 22 locals comercials i de restauració

Comparteix:
17/02/2022 14:49

El parc vol obrir portes a finals d'any, i la seva construcció inclou millores als accessos en vehicle a la ciutat

Abans de la campanya de Nadal és previst que obri portes el nou parc comercial de Vilanova i la Geltrú, al polígon de la Masia d'en Barreres. Amb el nom “Parc comercial Vilanova”, l'espai de mitjanes superfícies inclourà un total de 22 operadors, 17 dels quals seran locals comercials, i la resta seran de restauració, esports i oci.

Joan Josep Pueyo, conseller delegat de Cel Urbà, l'empresa promotora que desenvolupa el projecte, ha explicat en una visita d'obres que l'obertura està prevista per abans de Nadal. El “Parc Comercial Vilanova” tindrà dos nivells, que corresponen amb els accessos des de l'alçada de la C-31, des de la rambla de la Torre de l'Onclet. Estarà dotat amb mil places d'aparcament, i comptarà amb 32.000 metres quadrats de superfície construïda. L'oferta comercial es preveu variada, amb parament de la llar, àmbit esportiu, mobiliari, alimentació, restauració, joguines i electrònica i tecnologia.

Els locals comercials tenen des de 750 metres quadrats fins a 6.500, construïts a mida, adaptant-se als requeriments de cada operador que hi estava interessat.

El nivell de comercialització actual és del 95%, i s'espera completar-lo aquest estiu, per poder realitzar l'obertura conjunta.

Es preveu que el nou parc comercial creï entre 500 i 600 llocs de treball directes, per a la qual cosa s'ha acordat amb l'Ajuntament un contacte directe amb la borsa de treball de l'IMET.

Nous accessos al parc i a la ciutat

Una de les millores que ha de suposar la construcció d'aquest parc comercial és que facilita i millora els accessos a la ciutat. Tal i com ha explicat durant la visita Xavier Serra, regidor d'Urbanisme i Projectes i Obres d'Urbanisme, “L'entorn més immediat del parc comercial es modifica perquè la mobilitat que generi aquest parc no afecti la mobilitat de la resta de la ciutat, i si l'afecta, que ho faci positivament”.

Així, es crearà una rotonda a la rambla de la Torre de l'Onclet, i el carrer de l'Acer es prolonga fins aquesta rambla, per facilitar la mobilitat provocada per l'increment de trànsit, fent un accés més fàcil i descongestionant la zona.

Però la millora més important es veurà en els accessos de la C-31 i el creuament amb la C-15. Per als vehicles que venen de Barcelona o Sitges cap a Vilanova s'amplia la via de servei, i també es crea un accés directe cap al centre de la ciutat, sense haver de passar per la rotonda d'encreuament amb la C-15. D'aquesta manera es descongestiona la rotonda, des d'on també es fa un desdoblament d'un carril directe per incorporar-se al parc comercial.

Per als vehicles que arriben des de Tarragona o Cubelles també s'amplia el vial i es desdobla.

Xavier Serra explica que “aquesta ha estat una actuació molt coordinada amb l'Ajuntament i amb la Generalitat, que és qui té competència a la C-31, per intentar que aquest equipament no afecti la mobilitat interna de la ciutat, i a més es pugui treure pressió i facilitar l'accés al centre de la ciutat”.

El nou parc comercial, que comptarà amb espais de vegetació i donarà una imatge amable, sense grans naus, ha de significar un pol d'atracció per la ciutat. Segons Jordi Medina, regidor de Projecció de Ciutat, “aquest nou projecte reforça encara més la capitalitat comercial de Vilanova i la Geltrú, i es preveu un augment de visitants no només de les comarques penedesenques, sinó de les comarques de la Catalunya central”.

Medina ha volgut deixar clar que “Vilanova continua tenint el pol comercial al centre de la ciutat, aquest model complementarà el que ja tenim, des de l'Ajuntament s'ha tingut present la voluntat de preservar el model comercial del centre de la ciutat”.

Els regidors Xavier Serra, Jordi Medina i Conxi Martínez han visitat les obres

Els regidors Xavier Serra, Jordi Medina i Conxi Martínez han visitat les obres

Recreació virtual del nou parc comercial

Recreació virtual del nou parc comercial

Es milloren els accessos, tant al parc com a la ciutat

Es milloren els accessos, tant al parc com a la ciutat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Empresa, Reactivem VNG, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració